Vízilabdázóink 8-4-es győzelme!

A VSD vízilabda csapata október 29-én, csütörtökön ismét vízbe ugrott, méghozzá a BVSC uszoda medencéjébe. Az elmúlt hétvégén sajnos elvesztettünk egy hozható mérkőzést, így ez alkalommal mindenképpen szerettünk volna bizonyítani. Erre minden esélyünk meg volt hiszen a BFSE (Budafok) csapatával mérkőztünk akik szintén újoncok a bajnokságban. A tabella állása alapján hasonló a két csapat tudása így a várakozások alapján bármi lehetett volna az eredmény.

A mérkőzés végre nyílt kapus volt , így maszk és a 1,5 méteres távolság megtartása mellett egy 20-30 fős szurkolótáborunk állt össze szülőkből, testvérekből, nagyszülőkből, akik végre élőben láthatták a gyerekek küzdelmét a vízben és adhattak egy kis löketet, hogy formába lendüljünk.

Készültünk erre mérkőzésre, becsülettel. Kihasználva, hogy nincs iskola 2 órás edzéseket tartottunk, ahol az első fél órában elméleti oktatást tartottunk, hiszen fejben is fel kell készülni egy mérkőzésre. Videón elemeztük ki korábbi mérkőzésünkön látott hibákat, hiányosságokat és kidolgoztunk a taktikánk fő gerincét.

Mindig hangoztatjuk a gyerekeknek, hogy a mérkőzéseket az edzéseken kell megnyerni, hiszen amilyen munka zajlik ott, olyan eredményt várhatunk a meccseken is. Ugyanez igaz a bemelegítésre is. Fel kell pörögni és rá kell hangolódni a mérkőzésre és akarni kell azt a győzelmet!VSD bízilabda bajnokság

De hogyan is indultunk? Sípszó, ráúszás és mi hoztuk el a labdát! Önbizalomból még van hiányunk de küzdeni már tudunk, főleg a labdáért. Egymásnak feszült a két csapat, az első gólt azonban mi szereztük meg a 2. percben, ez nyilván oldotta az izgalmakat és átvettük a mérkőzés irányítását, ami egyébként mindvégig kitartott. Az első negyedben 4 ziccer is sikerült kihagynunk és csak kettő helyzetet sikerült értékesíteni, viszont a vehemens védekezésünk miatt az ellenfél nem tudta a labdát a kapu juttatni, így az első negyed után 2-0-lás eredménnyel mentünk szünetre.

A második negyedben továbbra is irányítottuk a mérkőzést, viszont a 11 lövésből csak kettő talált a kapuba és a  9 kihagyott lövés megpecsételte a negyed sorsát, ráadásul hibáinkat (amiből az egész mérkőzésen akadt) kihasználta az ellenfél és két gólt is szerzett. A negyed 2-2. Félidőben így 4-2 az eredmény. Térfélcsere, enyhe fejmosás, pedig nyugalomban is várhattuk volna a 2. félidőt!

A harmadik és a negyedik negyedet a labdabirtoklásért folyó küzdelem jellemezte, egyik csapat sem tudta megtartani a labdát. A bírói ítéletekkel sok esetben nem értettünk egyet, de küzdöttünk tovább. Végül 4 és fél perc után tört meg a jég, megkaptuk végre azt a büntetőt, amit értékesítettünk is! 2-1-es harmadik negyed után, az állás 6-3 volt.

Az utolsó negyedben már mindenki kapott játéklehetőséget mivel az ellenfél és a mi első sorunk is már igencsak fáradtabb volt. A nem annyira gólerős játékosaink is nagyot küzdöttek, hiszen sikerült az utolsó 3,5 percet kapott gól nélkül végigjátszanunk! A Vége 8-4!!! Jó volt hallani a lelátóról jövő tapsot és végre győzteskén kimászni a medencéből!

Hihetetlenül büszke vagyok a srácaimra és tanulunk, építkezünk, fejlődünk tovább.

Hajrá Dunakeszi, hajrá VSD!

/Németh Rudolf – Szakosztályvezető/

2020-10-30T14:00:59+00:00