Újraindulás a koronavírus idején

Koronavírus kommunikáció – május 4-én életbelépő szabályok alapján

Május 4-től új kormányrendelet szabályozza a sportélet működését Magyarországon. Célunk mindenek felett, hogy biztosítsuk a VSD tagjai számára a biztonságos mozgást, a biztonságos sportolást, hiszen lelki egészségünk fenntartása érdekében ez elengedhetetlen.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk az országban jelenleg is fennálló koronavírus veszélyeztetettségről, ezért a következők szerint tartjuk meg edzéseinket.

Ki nem látogathatja az edzéseket?

 1. Hatóságilag elrendelt házi karanténban lévők semmi esetre sem látogathatják a VSD edzéseit.
 2. Tilos az edzés látogatás azok számára, akik a koronavírus valamely tipikus tünetét produkálják: láz, köhögés, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, de javasoljuk, hogy ha valakinek a közérzete nem megfelelő, akkor ne látogassa az edzésinket.
 3. Ha igazoltan koronavírusos, vagy csak koronavírus tüneteit produkáló személlyel közös háztartásban él a VSD sportoló.

Amennyiben a gyermek vagy a sportoló teljesen egészséges, úgy a következő szabályok vonatkoznak az edzések látogatására:

 1. Edzéslátogatás csak a „Koronavírus nyilatkozat” kitöltésével lehetséges. A nyilatkozat online formája itt érhető el: https://forms.gle/fJqyCYopwJF6xEAh8 Az edzőknek és szakosztályvezetőknek ezt a nyilatkozatot emailben – személyesen kitölthető formában – is eljuttatjuk, edzés előtt kérjük majd írásban elfogadni a nyilatkozat pontjait. (Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a nyilatkozatot a szülő/sportoló nem küldi vissza online, vagy az edzés előtt nem fogadja el személyesen, akkor a sportoló/gyermek NEM léphet be az edzésre.) A nyilatkozat személyes elfogadása esetén ennek kitöltésére csak kültéren van mód, a szülők nem léphetnek be a sportlétesítményekbe. Ennek kitöltésére a szakosztályok segítőket alkalmazhatnak, edzőt, szülőt, önkéntest stb. A vírusvédelmi előírások a segítőkre is érvényesek.
 2. Edzésre érkezni kizárólag a tömegközlekedés teljes mellőzésével lehet, a tagok lehetőleg egyénileg: autóval, gyalog, biciklivel, rollerrel jöjjenek edzésre, vagy a szülők hozzák őket.
 3. Tilos más (nem azonos háztartásban élő) játékost szállítani az autóban edzésre, vagy hazafelé.
 4. A szülők (ha ők hozzák a játékosokat edzésre) nem léphetnek be a sporttelep vagy iskola és egyéb létesítmény területére.
 5. A játékosok az edzés kiírt kezdési időpontja előtt legfeljebb 10 perccel léphetnek be a sporttelep területére.
 6. Öltözők, zuhanyzók, klubépület használata tilos, a WC-ket kizárólag nagyon indokolt esetben szabad használni. Egyszerre csak egy személy használhatja a mosdót.
 7. Az edzések előtt és után a kézfertőtlenítés kötelező, ehhez az egyesület fertőtlenítő eszközöket biztosít.
 8. A játékosoknak ez edzés után azonnal el kell hagyniuk a sporttelep területét. Az öltözés és tisztálkodás otthon történik.
 9. Nem javasoljuk az edzések látogatását azoknak a sportolóknak, akik bármilyen szempontból a veszélyeztetett csoportokba tartoznak (pl.: autoimmunbetegségben szenvedők, cukorbetegek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők stb.)

Edzésmunkára vonatkozó szabályok:

 1. Az edzések – Dunakeszi város vezetésével egyeztetve – kültéren és beltéren egyaránt megtartásra kerülnek. A beltéri edzések a Dunakeszin működő általános iskolákban kerülnek megrendezésre, amely létesítményeket Dunakeszi város önkormányzata előre lefertőtlenített számunkra. Az edzésrend kialakításánál mindenképp figyelmet fordítunk arra, hogy a csapatok és szakosztályok ne keveredhessenek. A szabadtéri edzések az időjárási viszonyoknak megfelelően kerülnek megtartásra.
 2. Az edzőknek javasoljuk a testi kontaktus nélkül megvalósítható feladatok beépítését az edzésprogramba, továbbá javasoljuk a maszk és gumikesztyű használatát az edzéseken. Maszkot és kézfertőtlenítőt a VSD biztosít az edzők és vezetők számára.
 3. Edzéseken a közösen használt eszközöket minimalizálni kell (pl. nem használhatóak jelölőmezek, javasoljuk a gyerekeknek a világos és sötét színű megkülönböztető pólók rendszeresítését), a használt eszközöket minden edzés után fertőtleníteni kell fertőtlenítőszerrel.
 4. Törekedni kell a 1,5-2 méteres, biztonságos távolság megtartására, ahol ez megvalósítható, edzőknek és sportolóknak egyaránt. A legfontosabb a biztonságos távolság megtartása, a fertőzésveszély minimalizálása érdekében. Ezt koronavírus ellenőrök felügyelik majd.
 5. Az edzésen lehetőleg végig azonos párosok dolgozzanak együtt, kerülni kell a játékosok keveredését. Ezek a párosok az edzés ideje alatt végig ugyanazokat az eszközöket használják.
 6. Ajánlott, hogy a játékosok mindenből sajátot használjanak, amit nem osztanak meg másokkal (kulacs, ha megoldható, labda, stb.).
 7. Az edzéseken nincs létszámkorlát, ellenben nem vehet részt az edzéseken az, akinek tagdíj tartozása van.
 8. Tilos a kézfogás, pacsi, egyéb fizikai érintkezés.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy nagyon figyeljen a higiéniára, a kézfertőtlenítésre. A fentiek mellett természetesen minden sportolónak és szülőnek lehetősége van az egyéni mérlegelésre, ami az edzések látogatását illeti, azonban szeretnénk kiemelni, hogy májustól a VSD visszaáll a teljes működési rendbe, amely a tagdíjakat is érinti a következők szerint:

 • április hónapra a megállapított tagdíj egységesen 3000 Ft/fő,
 • májustól a mindenkori normál szakosztályi tagdíj fizetendő azok számára, akik látogatják az edzéseket,
 • akik biztonsági okokból még nem kezdik meg az edzésmunkát, azoknak továbbra is a 3000 Ft-os alaptagdíj fizetendő májusra.

A VSD minden tekintetben szeretné, hogy a tagok, – főként a gyerekek – felkészülten érkezzenek az edzésekre, ezért hamarosan látható lesz a VSD Facebook oldalain és a honlapján az az oktatóvideó, amelyet kérünk a szülőktől, hogy vetítsenek le majd a gyerekeknek még az edzésmunka megkezdése előtt. Egyesületünk, a  Városi Sportegyesület Dunakeszi továbbra is a kormány és az önkormányzat utasításait követi és a legmagasabb szinten működünk együtt a koronavírus megfékezése érdekében.

Köszönjük együttműködéseteket és megértéseteket!

A VSD vezetősége

2020-12-08T16:44:12+00:00