Új edző, új játékosok, feljutás a Divízió 1-be

A Városi Sportegyesület Dunakeszi Amerikai foci szakosztályánál sem volt eseményektől mentes az elmúlt időszak, számukra a COVID helyzetnek számtalan pozitív hozadéka is volt. Új edző, több új játékos, feljutás a Divízió 1-be, bajnoki rajt, mindezekről Kálmán Ádám szakosztályvezetőt kérdeztük.

Indul a bajnokság, hogyan készültök, milyen újdonságok várhatóak nálatok?

Január 4-én kezdtük el a felkészülést a 2021-es bajnoki évünkre, amely most már zsinórban a 4. szezonunk. Az a fajta csapat vagyunk, akik mindig törekszünk a fejlődésre és az előre lépesre. A tavalyi bajnokság után, márciusban – a felkészülés mellett – elindítottunk a Junior Programunkat, amelyben egy amerikai származású edző fogja segíti a munkánkat. Újra strukturálja az edzéstematikát, számtalan újdonságot hoz be, amely nagy segítség az utánpótlás nevelésben.

Újat alkotunk a mérkőzések közvetítésében is. A jövőben dupla kamerás mérkőzéseket fogunk streamelni és marad a drón felvétel is remélhetőleg, hogy azoknak a szurkolóknak, akik nem tudnak kijönni a meccseinkre, biztosítani tudjuk a mérkőzés élményt. Ez akkor is nagy segítség, ha még marad a „zárt kapus felállás”, hiszen így nagyon jó színvonalon tudunk majd közvetíteni. Terveink szerint a mérkőzések láthatóak lesznek majd a Telekeszin is, és kommentárral a Regionális TV-ben is.

Mikorra várhatóak a mérkőzések?vsd rangers

Igazából mindenki azt vára, hogy mikor oldják fel a korlátozásokat, sajnos ez nagyban befolyásolja nálunk is a mérkőzések dátumát. Várhatóan áprilisban lesznek a meccsek, egészen június végéig. Több szempontból is nagyon örülnénk neki, ha nem zárt kapus mérkőzéseket kellene rendezni. Egyrészt óriási élmény a szurkolók előtt játszani, másrészt a csapatok többsége a belépők árából termeli ki a pályabérlést, valamint az egyéb, mérkőzés során felmerülő költségeket, mint akár a pályafestés.

Hogyan zajlott a felkészülés?

Január óta folyamatosan edzünk. Tervezünk, készülünk a különböző forgatókönyvekre, a különböző ellenfelekre. Szerencsére eddig minden jól halad, lekopogom COVID mentesen. Nagy szerepe van ebben annak is, hogy a srácok próbálnak minden szabályt betartani, szeparálódnak és a maszk viselését is mindenki tiszteletben tartja. Az edzők is kisebb csoportra osztották a csapatot és pozíciók szerint gyakorolnak. Amit lehet, mi megteszünk.

Idén már a Divízió 1-ben játszotok, hogyan alakult a feljutás?

A 2020-as bajnokság minden csapat számára elég kacifántos helyzeteket teremtett. Lesz e feljutás? Lezárják-e a bajnokságot? Ha igen, mégis hogyan? Sok volt a kérdőjel. A Divízió 2-ben négy csapat került végül az elődöntőbe és sajnos akkor jöttek az újabb korlátozások. A csapatok nem akartak egy vírushelyzet kellős közepén kockáztatni, így a 4 csapatból 3 kérte is a bajnokság lezárását és sajnos így belekényszerítettek minket a jelenlegi helyzetbe. Azt mindenesetre kimondhatjuk, hogy a teljesítményünkkel megnyertük az alapszakaszt és másodmagunkkal, az Eger Heroes csapatával kerültünk fel a Divízió 1-be. A csapatvezetők kérték a szövetséget, hogy hirdessenek győztest, de erre a szövetség szabályai szerint nem volt lehetőség. A 4 elődöntős csapatnak 2021-től így megadták a lehetőséget, hogy feljebb lépjenek és a Divízió 1-ben szerepelhessenek, így velük együtt mi is Divízió 1-es bajnokságban indulunk.

Érkeztek új edzők, változik az edzői team. Erről mit érdemes tudni?

Szederjesi Attilával kezdem a sort, aki sajnos a civil életében történt változások miatt nem folytatja velünk a közös munkát, pedig sokat köszönhetünk neki, akár a tavalyelőtti, akár a tavalyi eredményeinket nézzük. Reméljük, hogy a jövőben azért még visszatérhet közénk.

Az ő pótlását mindenképp meg kellett oldanunk. Nem volt egyszerű, most úgy néz ki, hogy a támadó sorunkat Hartai Gábor és Tóth Nándi fogja irányítani. Ők Fehérváron játszanak, a regnáló HFL bajnok csapatban, az osztrák bajnokságban és válogatott játékosok is. Velük együtt érkezett még Hano Péter,  mint vezetőedző, aki jelenleg a TF amerikai football edzői képzését végzi és Fehérváron tanul Jaime Hill vezetőedző kezei alatt. Illetve Tim Mcgeet is a teamben üdvözölhetjük, aki az utánpótlás edzőinket fogja képezni és segít a Junior teamben is. Takács Róbert is köztünk van, ő már tavaly is a védelemért felelt így eléggé sokrétű lett az edzői csapat.

Mi a helyzet játékos fronton?

Vannak és remélhetőleg még lesznek is új igazolások. A fentebb már említett Tim Mcgee nemcsak edzőként, hanem játékosként is a pályára fog lépni. Régiek is jönnek vissza, sérültjeink is jelezték, hogy „harcra készek”. Várjuk vissza Márkus Dominiket is, akinek baleseti rehabilitációja nagyon jól halad és lassacskán már edzeni is elkezdhet. Sokrétű lesz a csapat, érkezett kölcsönbe az Eagles csapatától egyetemi válogatott játékos és visszatértek olyan játékosaink is akik a fiatal generáció válogatottját képviselték kisebb nemzeti kupákon.

Most úgy érezzük, hogy nagyon jól haladnak a dolgaink, minden adott a jó szereplésre, már csak mérkőzés kell, lehetőleg nyitott kapukkal és sok-sok szurkolóval. Úgyhogy hajrá Dunakeszi, hajrá VSD Rangers!

2021-02-11T17:07:47+00:00