Dunakeszi város asztalitenisz történetének fontos pillanata jött el azzal, hogy a város asztalitenisz csapata bemutatkozott az NB I-ben. Ez a város asztalitenisz történetében még soha nem fordult elő, hiszen az 1960-70-es évek “aranykorában” az NB II. volt a legmagasabb osztály, ahol részt vett az akkori Dunakeszi Kinizsi asztalitenisz csapata.

Döntetlennel mutatkozott be az NB I-es csapatunk!

A Városi SE Dunakeszi Asztalitenisz NB I-es csapata megkezdte az őszi bajnoki szezont. Első mérkőzésünket a Szécsény csapata ellen játszottuk és sikerült elhozni egy bajnoki pontot a nógrádi csapat otthonából.
Az előzetes várakozásnak megfelelően igen nehéz mérkőzés volt és nem a VSD csapata volt az esélyes a győzelemre. Végül Oroszki Viktor vezetésével, aki a csapat legjobbja volt és három győzelemmel segítette a csapatot, sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést,ami kellemes meglepetés volt és jó rajt az igen erős NB I-es mezőnyben.
A mérkőzésen végig kiélezett küzdelem zajlott, a végén a Szécsény csapata 9-7-re még vezett és innen sikerült Kishegyi Ákos nagyon szép és Fest Attila igen fontos győzelmével döntetlenre menteni a mérkőzést!
Szécsény-VSD I. 9-9
Oroszki V. 3 győzelem, Kishegyi Á.2, Zakar K.2, Fest A. 1, és a Zakar/Kishegyi páros 1.
A következő mérkőzés hazai környezetben lesz a Debrecen csapata ellen, szeptember 22-én szombaton 11 órától a Vasút utcai teremben.

A többi csapatunk is megkezdte a 2018/19.évi bajnoki évadot,a VSD II-es csapata a Pest Megye I/A bajnokságában a Gyál csapatát verte idegenben 12-6-ra,a VSD III.csapata Pest Megye I/B-ben Őrbottyán csapatát verte 17-1-re a VSD IV.csapata pedig a Pest Megye I/C bajnokságában idegenben Csömör ellen veszített 15-3-ra.

Egyéni verseny is jutott a tvégére,a Régiós újonc bajnokság,amelyet Cegléden rendeztek vasárnap. Innen U11-es kategóriában sikerült egy ezüst és egy bronzérmet elhozni. Lindner Zétény második, Lovas Csongor pedig a harmadik helyet szerezte meg. U13-ban legjobb játékosaink nem tudtak indulni a csapatbajnoki fordulók miatt.

A képen jobbról az első Lindner Zétény (VSD), aki ezüstérmet szerzett, balról az első Lovas Csongor (VSD), aki bronzérmet szerzett U11-ben!

2019-04-02T11:17:54+00:00