Tartalmas kézilabdás hét, bravó lányok, előre fiúk!

Kedden indult a hét egy élményszerű utazással. Férfi ifjúsági csapatunk Szegedre látogatott, ahol a világhírű MOL-PICK Szeged kézilabdacsapatának otthonában léptek pályára a szegedi fiatalok ellen. Nagyarányú 40-26 os vereséget szenvedtünk az akadémiai rendszerben edződő, kiváló ellenféllel szemben. A mérkőzésen helyenként megmutattuk tudásunkat, Göcsei Patrik hét gólig jutott.VSD kézilabda serdülő lány

Csütörtökön férfi serdülő csapatunk Gyömrőre látogatott a II. osztály keleti csoportjában. A megyei rangadót elveszítettük 32-22 arányban. A srácok jelenleg a 8. helyen állnak a tabellán, ami jelenleg a realitást tükrözi.

Szombaton a serdülő III. osztályban lépett pályára a VSD serdülő lány csapata. Magabiztos, 29-21 es sikerünket végig vezetve, kombinatív játékkal értük el. Temesvári Tinetta, Tax Anna és Nagy Eszti kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak. Külön öröm Ábel Szonja játéka, aki hosszú sérülésből tért vissza és két szép gólt dobott a balszélről.

Ifjúsági csapatunk 51-4 es eredményt ért el az Inárcs-Örkény csapata ellen. A kézilabda sportágtól idegen eredmény is bizonyítja, hogy lányainknak magasabb osztályban a helye. Jelenleg 100% os teljesítménnyel vezetik a harmadosztályú bajnokságot. Szakmai vezetésünk célja, hogy a most futó bajnokságban erősebb ellenfelekkel kell megmérkőzniük a lányoknak, edzőmérkőzés formájában. Jövőre pedig jöhet a magasabb osztály!

A Szent István általános iskola sportcsarnokában a VSD női felnőtt mérkőzése zárta a napot. A tavalyi év bronzérmesét, a Kispestet fogadtuk. A mérkőzés elején rövidzárlattal kezdtünk, 8-1 oda. Csapatunk képes volt felébredni és nagy erőket mozgósítva a második félidőre megfordította a mérkőzést, 19-17 ide! Sajnos az utolsó negyedórában elfogyott az erő és egy kicsit meg is ijedtünk a nagy lehetőségtől. A Kispest határozott végjátékkal végül 25-21 re legyőzte csapatunkat. A kapuban Doszpoth Zsuzsi újra remekelt, Kiss Klaudia nyolc gólig jutott. Ötvös Heni hat gólt lőtt a balszélről, Hansághy Bea remek szélsőjátéka pedig már három mérkőzés óta töretlen.

Nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen újra bebizonyítottuk, hogy szűk keretünk ellenére versenyképes csapatunk van a magyar másodosztályban. Dolgozunk tovább, a játékunk hétről hétre magabiztosabb, bent fogunk maradni!

/Székely István Sportigazgató, VSD Kézilabda szakosztály/

2020-10-26T14:27:28+00:00