Szabó Gabriella világkupára készül

Újabb büszkeségről szeretnénk beszámolni, a VSD Asztalitenisz Szakosztályáról és munkájukról. Szabó Gabriella, – VSD tagsága mellett -, a Magyar Szervátültetettek válogatottjában is játszik, egyesületünk pedig segítheti őt a felkészülésben a Világjátékokra.

Néhány általa írt sor a karrierjéről:

“2012 decemberében kaptam új vesét és lehetőséget a teljes életre. Az új élethez új célok is társultak. Az asztaliteniszben megtaláltam mindezt, a transzplantáltak számára szervezett versenyzésben újra kiteljesedhettem.
Szervátültetettként 2016-ban szereztem először nemzetközi versenyre kvalifikációt.
Akkor a European Transplant Game Federation által szervezett finnországi IX. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán- egyéni bronzérmet és párosban ezüstérmet szereztem.
Technikámat, állóképességemet azóta is folyamatosan fejlesztem. Nemcsak szövetségi válogatott edzéseken veszek részt, hanem hetente játszom Lovas Dániellel a VSD Asztalitenisz szakmai stábjának egyik edzőjével a Városi Sportegyesület Dunakeszi Asztalitenisz Szakosztályában, ami nagyban hozzájárult fejlődésemhez.
Hazai eredményeimnek köszönhetően idén sikerült kvalifikációt szereznem a 2019. augusztus 17-24. között – az angliai Newcastle-ban megrendezésre kerülő – Szervátültetettek világjátékára, amelyen 16 sportágban 60 ország 2400 sportolója fogja összemérni tudását.”

https://wtgf.org/2019-wtg-newcastle-gateshead-uk/

Nagyon szurkolunk Gabriellának, sok sikert és kitartást kívánunk neki!

2019-08-05T10:13:36+00:00