Sportmajális VSD szemmel!

Sportmajális VSD-s szemmel

Az idei május 1-énk kicsit rendhagyónak volt mondható, hiszen félretéve a hagyományos sör-virsli kombinációt, idén sportos majálist, azaz Sportmajálist rendezett Dunakeszi Önkormányzata és a Városi Sportegyesület Dunakeszi. A közös szervezés szemmel láthatóan sokak tetszését nyerte el, hiszen rengeteg sportolni vágyó látogatott ki a Katonadombra.

Talán kevés ember volt idáig, aki még nem tapasztalta meg a Városi Sportegyesület Dunakeszi egységét és összetartását, ami most a Sportmajálison is megmutatkozott. „A VSD 15 szakosztályának mindegyike képviseltette magát a rendezvényen, ami azért szervezés technikailag nem volt egy könnyen kivitelezhető: jelen volt az asztalitenisztől kezdve, a jégkorongon át, az úszás- és vízilabda szakosztály is. Talán a speciális – nem éppen a sportágra jellemző füves talaj miatt – nem is kell mondani, hogy milyen kreatívan oldották meg a feladatot!

Röplabdásaink és a labdarúgó szakosztály mobil pályát szervezett a helyszínre, de a tollaslabdázók is ütögettek a gyerekekkel a néha szeles idő ellenére is. Volt tatami a birkózóknak és a karate kedvelőinek, és még néhány harcos pillanatot is el-el lehetett kapni a kendó sátornál. Sakkoztunk, kézilabdáztunk, korfballoztunk, reggeltől estig a gyerekek szórakoztatása és megmozgatása volt a fő célkitűzés. Egy „laza” 300 fős VSD – Decathlon Futóversenyt is beszorítottunk a szervezni valók közé, ahol szép VSD-s sikerek is születtek, a levezénylésben a VSD Triatlon segédkezett! Nem unatkoztunk, cserébe nagyon jól éreztük magunkat” – emeli ki a legfontosabbakat Horváth Péter, a VSD Operatív vezetője.

A színpadon nyújtott VSD szakosztályi bemutatók is inspirálták a közönséget, lehetőséget kapott a karate – jiu-jitsu, az elmaradhatatlan cheerleaders bemutató Kundlya Zsófia vezényletével és párjuk, az amerikai foci, valamint a Dunakeszin nem is olyan régen működő, ám annál sikeresebb Vívó szakosztályunk, akik szabad vívást mutattak be a nagyérdeműnek. Vívásban Polgármesterünk, Dióssi Csaba is jeleskedett, vívó plasztront öltve járt elől ő is a jó példával és Somfai Péter olimpiai bajnok bronzérmessel mérte össze tudását. Dunakeszi Sportigazgatóságának vezetője Seltenreich József, – sok egyéb teendője mellett -, a VSD szkander verseny levezénylésében vállalt szerepet, ahol férfiak és nők is összemérhették erejüket. Összességében egy csodás, napsütéses napot tudhatunk magunk mögött és megint bebizonyosodott, hogy Velünk Sportol Danakeszi!

2019-06-07T14:11:51+00:00