TOLLASLABDA

TOLLASLABDA

RÓLUNK

VSD Tollaslabda Szakosztálya 2018 februárjában alakult meg. A kezdeti “bemelegítő” időszak az iskolákban a toborzással, majd az edzések biztosításának megszervezésével telt.

Már az első évben kapcsolódtunk a Magyar Tollaslabda Szövetséghez és idén a vártnál hamarabb sikerült megszerveznünk az első saját országos versenyünket U11-U 17-es korosztályban. Nagy büszkeség számunkra, hogy idén, 2019-ben már saját versenyzőt is tudtunk indítani. Az eseményt teltházzal sikerült lebonyolítani és nagyon sikeres volt. A jövőben is tervezzük hasonló versenyek lebonyolítását, együttműködve az ország többi egyesületével.

További célunk, hogy minél több gyerekkel szerettessük meg ezt a sportágat és egyre több versenyzőt neveljünk fel és indítsunk el az országos versenyeken.

Mivel a felnőttek körében is sok kedvelője van ennek a tollasnak, így nekik is nyújtunk lehetőséget a játékhoz!  Szívesen várjuk további felnőtt tollaslabda kedvelőinket is a szakosztályba.

A tollaslabda játékról: több ezer éves múltra tekint vissza, melyet versenyszerűen és kikapcsolódásként is lehet űzni. Az „ütős sportok” közé tartozik, melyek közül a fizikai terhelést nézve a második helyen szerepel, ezzel megelőzve a teniszt és fallabdát is. Komoly lábmunkát igényel és jó ütéstechnikát. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a mért legerősebb ütés sebessége 498 km/óra, profiknál az átlagos lecsapásoknál a labda kb. 300 km/óra körül száll.

A magyar tollaslabdasport alapításának éve 1960-ban volt, olimpián az 1992-ben, Barcelonában rendezett játékokon szerepelt először.

A játékosok számát tekintve jelenleg a világ második legnépszerűbb sportja. Magyarországon az utóbbi időben egyre gyorsabban nő a népszerűsége és egyre gyakrabban látható a sportcsatornák műsorai között.

EDZŐK

Richvalski Viktor
Richvalski ViktorSzakosztályvezető, edző
2007-ben alapítottam az első tollaslabda csapatot és azóta is folyamatosan egyesületet vezetek. 2018. februártól vagyok szakosztályvezető a Városi Sportegyesület Dunakeszinél.
Büszke vagyok rá, hogy fiatal szakosztályként már az idén megszerveztük az első országos versenyünket, melyen már saját versenyzőnk is indulhatott.
Azon dolgozok, hogy minél több gyerekkel szerettessem meg ezt a sportot és jó eredményeket érjünk el az országos versenyeken.
Varga Máté
Varga MátéEdző
Közel 15 éve foglalkozom napi rendszerességgel a tollaslabdával. A sport szinte minden szegmensében aktívan részt vettem az utóbbi évek során. Több mint 10 éve játszok versenyszerűen a magyar ranglistaviadalokon. Nyertem országos diákolimpiát, magyar bajnoki bronzérmet és ifi csapatbajnoki aranyat is. Az utóbbi évek során rendszeresen edzősködtem. A felnőtt amatőröktől kezdve a kezdő fiatalokon át, egészen nemzetközi versenyzőkig foglalkozom és foglalkoztam tollaslabdázókkal. Képzettségemet tekintve idén végeztem a Testnevelési Egyetemen mint Tollaslabda szakedző, emellett a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség égisze alatt elvégeztem a Level I. megnevezésű edzői modult is. A VSD Tollaslabda szakosztályához 2018. Szeptemberében csatlakoztam és azóta heti rendszerességgel foglalkozok fiatalokkal és felnőttekkel egyaránt.

TAGDÍJ

Gyerekek tagdíja:

Heti egy edzés 5 500 Ft,

Heti két edzés 8 000 Ft

Számlaszámunk, melyre minden hónap 10-ig várjuk a tagdíjakat:

Magnet Bank, VSD Tollaslabda Szakosztály

16200230-10024302

A gyermek nevét a közleményben kérjük feltüntetni!

Köszönjük.

ESEMÉNYEK

Tollaslabdázzunk együtt! Pályabérleti lehetőség a lakosság részére!

Helyszín: Fáy András Általános Iskola, 2151 Fót, Ferenczy István u. 8.

Hétfő: 18:00-19:00, 19:00-20:00,

Szerda: 18:00-19:00, 19:00-20:00

Érdeklődni lehet:

Richvalski Viktor
Városi Sportegyesület Dunakeszi – Tollaslabda Szakosztály
06-30-925-3169
tollaslabda@varosise.hu

GALÉRIA

SPORTMAJÁLIS

KAPCSOLAT

Richvalski Viktor – Szakosztályvezető
tollaslabda[kukac]varosise.hu

+36-30/925-3169

Varga Máté – Edző
varga.mate[kukac]varosise.hu
mobil: +36-30-846-4156

SZAKOSZTÁLYI HÍREK

DOKUMENTUMOK

Belépési nyilatkozat

Adatkezelési nyilatkozat

Kilépési nyilatkozat

Kérdőív új sportorvosi vizsgálathoz

Nyilatkozat ismételt sportorvosi vizsgálathoz

2019-05-27T14:58:34+00:00