KENDÓ

KENDÓ

RÓLUNK

A Kendó a Japán kardvívás művészete, a szamurájok ezeréves hagyatéka a ma embere számára. Kendó gyakorlásának célja a test és az elme edzése és formálása, az életerős szellem művelése és a fejlődésre való folyamatos törekvés.

A közel 2000 éves japán harcművészet személyiség építő erejét a mai napig használják. “A kendo technikák gyakorlása által egy spirituálisan is gazdag, empatikus, nagyszerű ember épül.” A VSD Kendó célja bevezetni és meghonosítani a Kendó oktatást Dunakeszin.

RÓLUNK

A Kendó a Japán kardvívás művészete, a szamurájok ezeréves hagyatéka a ma embere számára. Kendó gyakorlásának célja a test és az elme edzése és formálása, az életerős szellem művelése és a fejlődésre való folyamatos törekvés.

A közel 2000 éves japán harcművészet személyiség építő erejét a mai napig használják. “A kendo technikák gyakorlása által egy spirituálisan is gazdag, empatikus, nagyszerű ember épül.” A VSD Kendó célja bevezetni és meghonosítani a Kendó oktatást Dunakeszin.

EDZŐK

Németh Péter
Németh PéterSzakosztályvezető, vezetőedző
Régi, tradicionális sportoló családban születtem. Jómagam 3 éves koromban kezdtem el edzéseket látogatni. Az elmút, több mint 40 év alatt első sorban a küzdősportok megismerésének és a versenyzésnek szenteltem az életem nagyrészét. Az első közel 20 évben Kick-Boxoltam, ahol többször lehettem a válogatott keret tagja. Voltam Európa-bajnok junior korcsoportban, háromszor lettem aranyérmes felnőtt Semi-contact Világkupán, illetve fegyveres formagyakorlatban. Valamint éveken át rendszeresen végeztem a dobogó különböző fokain a Magyar-bajnokság verseny sorozataiban.

Sportolói életem második szakaszát a kendó tölti ki. A verseny eredményeket illetően Magyar-bajnok voltam kyu kategóriában, illetve több nemzetközi, vagy hazai versenyen értem el különböző dobogós helyezésket. 4 évig voltam a válogatott keret tagja, tagja voltama delegációnak a magyarországi Európa-bajnokságon ahol a csapat bronzérmet szerzett, valamint a koreai világbajnokságon is.

Edzőként már korábban is foglalkoztam gyerekekkel és felnőttekkel is egyaránt. A kendóban a magam tovább fejlesztése mellet most már inkább mások tanítása és a kendós közösség fejlesztése vált számomra fontosabbá. A kendó célja a test és a szellem/szellemiség folyamatos fejlesztése. A japán kardforgatás tanulásán keresztül szeretném a tiszta emberi értékekre, egyenességre, kitartásra, koncentráció fejlesztésérea tanítani az érdeklődőket.

A civil életben az üzleti szférában dolgozom, emellett három kisgyermek apukája vagyok akiket boldogságban nevelünk Dunakeszin.

Bognár Tamás
Bognár Tamás Edző
11 éves koromban kezdtem versenyszerűen sportolni. Néhány év Judo után 4-5 évig Kick-boxoltam. Egy nagyszabású, nemzetközi nunchaku verseny inspirációjára szerettem volna megtanulni fegyverekkel is bánni, ezért Kempo edzésekre kezdtem járni, ahol a küzdelmi fajták szélesebb repertoárjában több mint 10 évig versenyeztem.

Az egyesületünk egyik klubjában 3 évig tartottam felnőttek számára az edzéseket. A küzdősport, illetve a versenyjátékot ígérő sportok vonzanak leginkább, azonban egészségmegőrzési célból futok, kerékpározok és úszom is. 2011-ben egy sérülésből fakadóan úgy látszott, örökre el kell köszönnöm a küzdelmektől és a sport megpróbáltatásoktól, de 2015-ben egy sikeres műtét után visszatérhettem a küzdőtérre és választottam a kendót. A kendóban a sérülés kockázata nagyon minimális. Nagy örömmel és szeretettel űzöm azóta is. Visszatértem a versenyzésbe is és kyu kategóriában már több komoly versenyen végeztem dobogós helyeken.
A célom a magam továbbfejlesztése mellett segíteni az ifjúságot megtalálni a sport és a versengés szeretetét és annak pozitív hatásait a személyisegre.

Kovács BalázsEdző
Az aktív sportolást viszonylag későn, az egyetemen kezdtem el. Többféle sportágat kipróbáltam, a kosárlabdától a futáson át egészen a kung-fu-ig. Valamikor egyetemista éveim közepe táján egy japán barátom hatására felébredt bennem a kendó iránti érdeklődés és ezt az utat járom azóta.
Karrierem során csoportos edzéseket is tartottam gyerekeknek, ahol nem a teljesítmény fokozása, hanem inkább a közösségépítés és a személyiseég fejlesztés volt a cél. Elkötelezett vagyok a kendó szellemiség tanítása, a magam képességeinek folyamatos tovább fejlesztése és az ifjúság nevelése mellett. Jó szívvel ajánlom a kendót azoknak is akik egy sportágat keresnek magunknak, de azoknak méginkább, akik a lelki fejlődé, szellimség fejlesztés útját keresik benne.

TAGDÍJ

A VSD Kendó szakág havi tagdíja 7500 Ft/fő, melyet a következő számlaszámra kérünk utalni minden hónap 10-ig.

Magnet Bank 16200230-10028485

Közleménybe a sportoló nevét és a tárgyhónapot kérjük beírni.

Köszönjük!

ESEMÉNYEK

Programok, ahol találkozhattok velük:

Sportmajális a Dunakeszi Katonadombon, május 1-én, bővebb információ: https://www.facebook.com/events/848567158817851/

Nyílt edzőtábort is szervezünk, melynek részleteiről hamarosan közöljük a részleteket, hiszen nagy erőkkel zajlik a szervezés.

GALÉRIA

KAPCSOLAT

Németh Péter, szakág vezető: +36-20-940-21-47

kendo{kukac}varosise.hu

SZAKOSZTÁLYI HÍREK

DOKUMENTUMOK

Belépési nyilatkozat

Adatkezelési nyilatkozat

Kilépési nyilatkozat

Kérdőív új sportorvosi vizsgálathoz

Nyilatkozat ismételt sportorvosi vizsgálathoz

2019-05-27T15:07:46+00:00