Sajtóközlemény VSD Kézilabda szakosztályunk átalakulásáról

vsd kézilabdaAz idei év júniusától együttműködési megállapodást kötött egymással Dunakeszi két, folyamatosan fejlődő kézilabda szervezete, a Városi Sportegyesület Dunakeszi és a Kántor Anikó Sportegyesület, azaz a KASE.

A tervekkel ellentétben Székely István – korábbi válogatott kézilabdázó – egyéb kötelezettségei miatt felmentését kérte a szakosztály vezetési feladatai alól. Így átmenetileg jómagam veszem át a szakosztály vezetését, és kezdjük meg a munkát Kántor Anikó – olimpiai ezüst- és bronzérmes és Európa bajnok, korábbi válogatott kézilabdázó – szakmai vezetésével.

A következő egy évben arra a szakmai munkára szeretnénk alapozni, amit Kántor Anikó szakmaisága képvisel. Mint szakmai vezető komoly múlttal rendelkezik, jelentős fejlődést várunk általa. Bízunk abban, hogy a közös munka eredménye szép sikerekben is megmutatkozik majd.

Sok tennivalónk van még, a 2020-21-es sportévben tehát egy együttműködési megállapodás keretei közt dolgozunk majd, amelynek első lépéseként jelenleg is zajlik a játékosok szakmai átcsoportosítása, és a megfelelő versenyrendszerben való elindításuk megszervezése. Ha ez az együttműködés zökkenőmentes lesz és eléri a célját, akkor a 2021-es év közepétől elindul a fúzió, amelyben a KASE beolvad a VSD-be.

Több hasonló egybeolvadáson vagyunk már túl. Tanulva a korábbi tapasztalatainkból, most is nagyon pozitívan tekintünk a jövőbe és bízunk a sikeres együttműködés erejében.

Temesvári István

VSD Elnök