Első alkalommal vettünk részt az Eötvös Kupán Debrecenben 2018. augusztus 21-23-ig. A nemzetközi tornát 2000. január 1. után született lányok részére hirdették meg. A szervezővel való egyeztetés után serdülő és gyerek csapatunkkal neveztünk a tornára.

32 csapat nevezett összesen a tornára, komoly nemzetközi mezőny jött össze. Algír női korosztályos válogatott, holland, szlovák, lengyel csapatok és Kínából is érkezett egy csapat. U17-es lányainknak a csoport meccseken az egyik helyi csapat ellen sikerült nyernünk, míg a másik helyi csapattól két ponttal maradtunk alul. A csoport első szlovák csapattal is jó mérkőzést játszottunk, de a győzelemtől messze voltunk, így csoport harmadikok lettünk.

U15-ös csapatunk is hasonló utat járt be a csoportjában. A két debreceni csapattól vereséget szenvedett, míg a kínai együttes ellen nagy csatában 2:1-re sikerült nyerni, így szintén 3-ok lettünk a csoportban. A folytatás sajnos nem sok meccset tartogatott számunkra. A csoport körben 3. és 4. helyezett csapatok a torna 2. és utolsó napján csak 1-1 mérkőzést játszhattak már. Mindkét csapatunk magyar ellenfelet kapott, akiktől szoros mérkőzésen 2:1 arányban maradtunk alul.

Az utolsó napon így egymás ellen játszhattunk reggel 7 órakor. A lányok jó kedvűen, harcosan játszottak és győzött a jobbik. A mérkőzés szám nagyon kevés volt a tornán, de a csapatépítés útján sokat erősödött az U15 és U17 versenyzői csoportunk az együtt töltött 3 nap alatt.

VSD A csapat: Sótonyi Lili, Weninger Petra, Fórián Zsófia, Baricz Bora, Cotirlan Hanna, Cannizzo Benedetta, Szász Kinga, Passa Veronika, Galántai Anna VSD B csapat: Varga Emma, Szász Orsolya, Bánki Ivett, Fornay Piroska, Bedő Anna, Gáspár Hanna, Fézer Ramóna, Érsek Flóra, Cseresnyés Emese Végeredmény: VSD A 21. hely VSD B 24. hely

Dunakeszi, 2018. augusztus 25.

2019-04-02T11:24:39+00:00