Online sportolásra hív a VSD!

A Városi Sportegyesület Dunakeszit is komolyan érinti a koronavírus járvány betörése, de a 23 sportágat, 15 szakosztályt és több mint 3000 sportolót számláló VSD nem az a sportegyesület, aki ettől megrettenne. Online sportolás vert gyökeret az egyesületben, már napok óta zajlik a munka az online térben. Az érvényben lévő szabályokhoz maximálisan alkalmazkodva, taktikát váltott Pest megye legnagyobb sportegyesülete és az online sportolás felé nyitotta meg a kapukat. Temesvári István elnök összefoglalta nekünk, hogy mi változott a VSD-ben néhány nap leforgása alatt.

„Rengeteg kiváló sportolónk van, NB I-es versenyzők a kézilabdában, asztaliteniszben. Diákolimpiákat nyerünk, Európai- és világversenyeken mérkőzünk, nekünk az nem opció, hogy most hónapikig leálljunk. Dunakeszin 3000 fő fölötti létszámot mozgattunk meg eddig is, benne vagyunk az iskolai és az óvodai programokban, folytatnunk kell, nem állhat le a munka. A sportolóinkat fitten, edzésben szeretnénk tartani, hiszen, ha egyszer újraindul az élet, akkor annak lesz helyzeti előnye, aki nem a nulláról kezdi meg az újra építkezést.

Rengeteg szuper edzőnk van, technikailag is jól képzett csapatunk, erre építve zárt, közösségi médiás csoportokban zajlik tovább az élet és sportol tovább a VSD. Tervezzük a videós oktatásokat, készülnek az egyéni edzéstervek, folyamatosan megy az ötletelés. Minket is meglepett, hogy gyakorlatilag 3 nap leforgása alatt fenekestől felfordult az életünk, de néhány gyors online meeting, egy kis szervezés és meg is volt a VSD B terve. Felelős csapat az áll az egyesület mögött, akik tettre készen váltottak át fejben és azonnal reagáltak erre a nem éppen könnyű helyzetre.

Büszke vagyok a csapatomra, büszke vagyok a VSD-re! Néhány hónapig most új szlogennel jövünk: Online Sportol Dunakeszi!”

/Temesvári István, elnök/

2020-03-18T15:00:19+00:00