Nemzeti Sport interjú Kecskés Zoltánnal, a felnőtt csapat edzőjével

A Nemzeti Sport készített interjút Kecskés Zoltánnal, a felnőtt cspatunk edzőjével, melyet változtatás nélkül közlünk!

“Nem beszélnek mellé, nem hímelnek-hámolnak Dunakeszin, inkább kimondják: fel kell jutni az NB III-ba!

„Miután az év elején átvettem az irányítást, tavasszal láttam, kire számíthatunk, s kire nem a komolyabb cél eléréséért – mondta Kecskés Zoltán, aki ifjabb Albert Flóriántól vette át a Pest megyei I. osztályban szereplő Dunakeszi irányítását januárban, s vezényelte a hetedik helyre. – Fél év tapasztalattal a hátam mögött úgy ítéltük meg a vezetőséggel, meg kell erősíteni a keretet ahhoz, hogy idén legyen sanszunk feljutni az NB III-ba – hoztunk is nyolc futballistát. Teljesen reális célkitűzés, hogy az első helyen zárjunk – a rajtot elkaptuk, hiszen az első három fordulóban szereztünk hét pontot és nyolc gólt, miközben egyet sem kaptunk. Legutóbb a Tököllel játszottunk, azon a meccsen 2-1-re kikaptunk. A legfőbb ellenfeleink közül ki kell emelnem a Vecsést, ismerem a keretét, kifejezetten erős együttesről beszélünk – ráadásul minden idényben akadnak meglepetéscsapatok. Jó csapat a Nagykőrös és a Biatorbágy is, úgyhogy fel kell kötnünk a gatyánkat!”

Kisebb hátrányt jelenthet a Dunakeszinek, hogy továbbra sem használhatja a centerpályáját.

„Már hónapok óta nem léphetünk a centerpályára, mert megtámadta valami gombás fertőzés – a pihentetés és a kezelések után úgy tűnt, rendbe jött, de aztán megint visszaesett az állapota, így nem használhatjuk. A legfrissebb információ szerint október közepén már játszhatunk rajta – nagy segítség lenne, hiszen remek pályáról beszélünk. Az infrastruktúránk adott, vagyis ha aranyérmet szerzünk, akkor biztosan vállaljuk a szereplést egy osztállyal feljebb is.”

Ehhez persze még sok bajnokit meg kell nyernie a Dunakeszinek, sok múlhat a motiváción. Kecskés Zoltán korábbi egyszeres válogatott, háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes, így a fiatalok felnézhetnek rá, s hallgathatnak a tanácsára, hogyan lehet feljebb lépni.

„Mindig hangsúlyozom, hogy az akarat és a mentalitás nem azon múlik, hogy ki melyik osztályban futballozik, a képesség persze más kérdés. Hiszem, hogy a fiatalabb generáció is ismer és megfogadja a tanácsaimat. Ne feledjük, azért a Pest megyei I. osztály amatőr, a játékosok dolgoznak a labdarúgás mellett, de korábban megízlelhették, milyen is nagy klubnál szerepelni: akad a gyerekeink között Ferencváros-, MTK-, és Újpest-nevelés is, de ők valamilyen oknál fogva lemorzsolódtak, nekünk viszont segíthetnek. Szóval, bizakodom – hiszem, hogy jövőre már az NB III-ban szerepelhet a Dunakeszi!”

2019-09-09T13:45:23+00:00