Mire számíthatunk az amerikai foci bajnokságban?

Hamarosan indul a bajnokság az amerikai fociban is, ennek örömére Kálmán Ádámmal a csapat edzőjével és a szakosztály vezetőjével beszélgettünk tervekről, lehetőségekről, várakozásokról.

Átestetek tavaly a tűzkeresztségen, mégis milyen tapasztalatokkal gyarapodtatok?

A tavalyi szezon sokunknak tartogatott újdonságokat és tény, hogy rengeteget tanultunk belőle. Valódi tanuló év volt ez, nemcsak azt kellett elsajátítanunk, hogy milyen kihívásokat rejt egy meccs megrendezése és lebonyolítása, hanem még abba is frissen rázódtunk bele, hogy hétről hétre meccsek vannak, helyt kell állni, küzdeni kell! Nem volt zökkenőmentes, voltak botlásaink, de tisztességgel végig csináltuk. Sokat köszönhetünk az edzői stábnak, akikkel dolgoztunk, rugalmasak és elkötelezettek voltak. Köszönjük, hogy segítettek minket a tapasztalataikkal!

Mi az, amiben még fejlődni kell?

Sok a fiatal játokosunk, akik még nem kellően tapasztaltak az életkorukból fakadóan. De ez nem baj, ez most egy szükségszerű alakulási fázis, amin közösen megyünk végig. Kell egy kis idő mire mindenki belerázódik és ráérez, hogy milyen a pályán az ellenféltől pofont kapni. Sokat segített amúgy a Young Guns egyesülés, sokat tanultunk mindannyian és remekül fejlődtek a srácok. Voltak, akik emiatt dupla szezont nyomhattak le.

Átalakult a keretetek? Ha igen milyen módon?

Minden csapat életében vannak vándorlások ez természetes. Mi is változunk, több rutinos játékosunk abbahagyta, de olyan is akad, aki el fog igazolni. Az edzői stábunk is átalakul. Jelenleg 60 felnőtt játékosunk van, amiből 50 főt tudok aktívnak nevezni, a maradék 10 teljesen kezdő. Ez egy jó arány! Roppant büszke vagyok azokra, akik felsőbb bajnokságokba igazolnak, vagy kölcsönadva játszanak. Folyamatosan jönnek új játékosok és reméljük ez a tendencia marad is. Szerintem ez a fluktuáció minden csapatnál meg van, így aggodalomra nincs ok.

A tavalyihoz képest milyennek véled a sorsolásotokat az alapszakaszban?

Teljesen őszinte leszek. Nem örülünk, hogy a végén kétszer is utazunk, ráadásul egymás után és messzire. Az első két meccs is egymás után kerül megrendezésre, majd utána, rá egy hónapra a következő. Sajnos ez általános tendencia a Div2ben, jól szét vagyunk szórva, de meg kell oldani, most ez a feladat és a kötelesség.

Igazából számunkra két vakfolt van az alap szakaszban. Az egyik a Hornets, akikkel rögtön az első alkalommal mérkőzünk. Reméljük lesz alkalmunk egy felkészülési meccsüket megnézni és az már támpontot adhat, hogyan is készüljünk ellenük. A másik a Crushers 2, az is érdekes forduló lesz.

A bajnokságot tekintve, Miskolcot láttuk tavaly a Div1ben. Tatabányán jártunk az előző szezonban, így őket „régi kedves ismerősként” köszönthetjük. Jászberény ellen volt egy rangadó, velük is jó lesz játszani és természetesen Makó, ahova utaztunk egy nagyot, ahova utazunk egy nagyot ugyan úgy mint a bemutató meccsükre amit velünk játszottak. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul ez a bajnokság!

Tavaly a rájátszás volt a cél. Merészkedtek-e feljebb? Mi lenne az új cél, ha igen?

Idén is reális célkitűzés a rájátszás, örülnénk egy hazai Playoff meccsnek, de egy döntőnek a legjobban!

Alapítás éve 2017

Hazai pálya: Magyarság Sportpálya

Edzői stáb: Kálmán Ádám, Szederjesi Attila, Szabó Zoltán, Koncz István, Koncz Krisztián, Nagy Mátyás

Távozók: Nagy Mátyás (Enthroners), Kálmán Ádám (Enthroners), Fuchs Richárd ( Saints), Stetner Péter

Érkezők: Oláh Barnabás (Eagels)

2019-04-25T07:03:23+00:00