Megkezdtük igazi vízilabdázó szereplésünket!

A VSD 2009-2010-es születésű gyermekeiből álló csapata szeptember 26-án megkezdte első bajnoki szereplését a Budapesti Königh György Gyermek 2009. Bajnokságban. Az idei évben azt tűztük ki célul, hogy csapatként tudjunk működni, nagy figyelmet fordítunk a tanulásra és a jövő évre való felkészülésre. A gyerekeknek meg kell tanulniuk a szabályokat, az alap vízilabda technikákat és természetesen „meccs-rutint” kell szerezniük.

Nagyon lelkes kis csapat állt össze vegyesen fiúkból és lányokból! Az első fordulóban a csapat 80%-a átesett a „tűzkeresztségen”, azaz élesben is kipróbálhatta magát a medencében. Akadtak olyan játékosok is, akik ezt a korábbi mezőtúri szereplésünkkor megtették, igaz ott még a 2008-as korosztályban indultunk. Megilletődve, magunkat keresve próbáltuk átlátni mi is történik a pályán. Kikaptunk ugyan az UVSE csapatától, de nem is a győzelem volt itt most a fontos.

Aztán következett a 2. forduló, október 10-én. Ekkor egy igazi vízilabda szentélyben ugrottunk vízbe az ASI-MSA közös csapata ellen, a Császár-Komjádi Sportuszodában! Ott játszottunk, ahol megannyi olimpiai bajnokunk heti szinten megfordul. Bátrabbak voltunk már, így sikerült 2 gólt is szereznünk, Kókány Zsófia jóvoltából, aki a Bárdos Lajos Általános Iskola tanulója. Az egyik gólja klasszisokat idéz, kapás oldalról, lövés a hosszú felső sarokba, ahogy a nagyok csinálják. Ezen a mérkőzésen is alulmaradtunk sajnos, de a végeredmény csupán kívülről tűnik soknak, jövőre már partiban leszünk.

Az ellenfél alapvetően a hibáinkat tudta kihasználni: rossz, néha pontatlan passzok, lassú reakció, sebességkülönbség. Mindezeket kihasználva fölénk tudtak kerekedni, de a mi szempontunkból a lényeg az értékes tapasztalat és az, hogy mosolygós szájjal és boldogan tértünk haza! Jutalmul hazafelé egy kis Meki is „beficcent”.

Csak előre! Hajrá VSD! /Németh Rudolf, Szakosztályvezető/

2020-10-12T18:57:34+00:00