Közösen folytatja a VSD és a Dunakeszi Kinizsi

Dunakeszi sportéletének egyik történelmi fordulópontjához érkeztünk, amikor is a 2011-ben alapított Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub és a Városi Sportegyesület Dunakeszi újonnan alakult Futsal szakosztálya 2019 szeptemberétől egyesülnek.

„Mindig nagy öröm számomra, ha a sportban valami igazán jót alkothatunk. A Dunakeszi Kinizsi csatlakozása a VSD-hez is nagy öröm, mert lehetőséget kínál arra, hogy a jóból még jobbat alkossunk együtt, közös tudással, széles körben megszerzett tapasztalatokkal. A VSD-ben eddig is számos futsal tehetség sportolt, nekik ez az egyesülés kiváló lehetőség a további fejlődésre. Nem véletlen, hogy az új szakosztály felállításánál a szakmai vezetést egy vérbeli futsalosra bíztuk, aki jelenleg is a VSD edzői gárdáját erősíti. Safar Tony kiemelkedő eredményei közül csak néhány: jelenleg is aktív futsal játékos, 364 mérkőzésen 203 gólt lőtt. Játszott még Spanyolországban, Romániában és Angliában is, korábban 46-szor volt román válogatott játékos, követhetetlen cseleiről híres a futsal berkeiben. A szakosztály megszervezését illetően azonban a Kinizsire, azaz Kasza János kiemelkedő és inspiráló tapasztalatára építünk.” /Temesvári István, Városi Sportegyesület Dunakeszi, Elnök/

„A Városi Sportegyesület Dunakeszinél folyó kiváló szakmai és infrastrukturális háttér elegendő garancia számunkra, hogy csapataink a jövőben a VSD égisze alatt folytathassák pályafutásukat.
A VSD vezetése örömmel vette csatlakozási szándékunkat, és biztosított bennünket, hogy a jövőben is a szakmaiság lesz a vezérlő elv az új szakosztályban. Megállapodás született arról, hogy 2019 őszétől átadjuk a Kinizsi játékosainak játékengedélyeit. A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub vezetésének meggyőződése, hogy a játékosaink számára mind szakmai, mind mentális szempontból a legideálisabb jövőkép lehet a VSD Futsal szakosztályában való sportolás. Az új szakosztály szakembereinek kiválasztása jelenleg is folyamatban van, amelyről folyamatosan tájékoztatást adunk. /Kasza János, Városi Sportegyesület Dunakeszi, Futsal Szakosztályvezető, korábbi Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub menedszer/

Tisztán látszik, hogy ilyen feltételek mellett nem is születhetett volna kedvezőbb megállapodás, mint a két csapat egyesülése, hiszen az Országos U15-ös futsalbajnokság négyes döntőjének is főszereplője volt a Kinizsi, ahonnan ezüstéremmel a nyakukban tértek haza a játékosok. Reméljük, hogy a 2019/20-as szezonban a VSD égisze alatt még további hasonló sikerekben lesz részünk.

Hajrá Dunakeszi, hajrá VSD, hiszen VELÜNK SPORTOL DUNAKESZI!

2019-10-24T13:45:30+00:00