Koronavírus szabályozás – 2020.október 1-től

COVID 19 protokoll – 2020. október 1-től

A Városi Sportegyesület Dunakeszi folyamatosan nyomon követi Magyarország Kormánya, az Operatív Törzs és Dunakeszi városvezetésének ajánlásait a COVID 19 elleni védekezés kapcsán, így a sportolásra vonatkozó, 2020. október 1-én életbelépő szabályozás változáshoz is igyekszünk maradéktalanul alkalmazkodni a következő szabályok figyelembevételével.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi továbbra is folytathatja sporttevékenységét és az eddig meghirdetett helyszíneken és időpontokban tartja meg edzéseit fokozott óvatossággal és körültekintéssel a higiéniára és a sportolók, gyerekek védelmére.

A következő – újonnan bevezetett – szabályok vonatkoznak a VSD-re, szakosztályvezetőire és tagjaira:

  • Kizárólag az intézmény által kijelölt öltözőket és helységeket használhatja a VSD, a zuhanyzók használata továbbra is tilos!
  • A maszk viselése minden intézményben kötelező a tornatermen kívül, levenni a maszkot csakis a tornaterembe belépve lehet.
  • A VSD minden szakosztálya és sportága számára biztosítja a gyerekek és a sportolók számára a fertőtlenítő szereket, illetve gondoskodik az eszközök fertőtlenítéséről is.
  • A fertőtlenítési feladatokat az edzésidőben kell az edzőknek elvégezni, így várhatón 10 perccel rövidülnek majd az edzések időtartamai, hogy a kilincseket, padokat, mellékhelységeket fertőtleníteni tudjuk.
  • Más sportegyesületekkel nem keveredhetnek a VSD sportolói, így a létesítményeket még az edzés vége előtt el kell hagynunk.
  • Kísérők és szülők nem mehetnek be a létesítményekbe, kinn kell várakozniuk.
  • A lázmérés nem kötelező, de elvégezhető.

Fontos, amennyiben a fenti szabályokat nem tartja be a VSD valamely szakosztálya, úgy az első alkalommal figyelmeztetésben részesül, második alkalommal végső kitiltással sújtja a VSD adott szakosztályát a Dunakeszi Közüzemi Kft az adott intézményből. Ezt minden esetben ellenőrizhetik – és fogják is – az arra illetékesek.

Az általunk megalkotott szabályokkal az a célunk, hogy a jelenlegi járványhelyzetben a sporttevékenység minden résztvevő számára biztonságos legyen, s hogy ezáltal minél többen részesülhessenek a koronavírus-járvány idején is a sport kedvező hatásaiból.

A VSD hivatalos COVID 19 megelőzéséről korábban már írtunk. Az itt és alább felsorolt szabályokat továbbra is érvényben lévőnek tekintjük.

Egészségügyi és higiéniai szabályok mindenki számáracovid 19 VSD koronavírus

 Mikor kell otthon maradni?

Ha a következő tünetek bármelyikét tapasztalod magadon (akár enyhe formában), maradj otthon: láz, köhögés, légszomj, ízületi fájdalom, szempanasz, fáradtság, hidegrázás, fejfájás, rossz közérzet, izomfájdalom, hányinger/hányás, orrfolyás, felületes légzés, torokfájás, hasmenés.

Akkor is maradj otthon, ha valaki a veled egy háztartásban élők közül lázas, nehezen veszi a levegőt, köhög.

Maradj otthon akkor is, ha bárki a veled egy háztartásban élők közül pozitív koronavírus tesztet produkált. Ebben az esetben, mivel a vírus akár 14 nappal az utolsó érintkezés után is fertőzhet, a pozitív tesztet produkált személlyel való utolsó érintkezésed után 14 napig nem vehetsz részt az edzésen.

Ha a sporttevékenység közben bármilyen panaszod felmerül, mint például köhögés, orrfolyás, nehéz levegővétel / légszomj, láz, azonnal szakítsd meg a sporttevékenységet és menj haza.

Biztonsági szabályok

Tarts 1,5 m (két kartávolságnyi) távolságot minden másik személytől, akivel nem élsz egy háztartásban.

Ha köhögnöd, tüsszentened kell, akkor papírzsebkendőbe vagy a könyökhajlatodba köhögj/tüsszents.

Az edzés előtt és után, otthon menj el WC-re.

Mielőtt elindulsz edzésre, moss alaposan kezet vízzel és szappannal, legalább 20 mp-ig.

Közvetlenül az edzés megkezdése előtt, és azonnal az edzés befejezése után ismét moss kezet szappannal és vízzel, legalább 20 mp-ig.

A zuhanyzást, öltözést otthon végezd el. Az öltözők használatát továbbra sem javasoljuk, zuhanyzó használata tilos!

Ne érintsd meg az arcod.

Kerüld a kézfogást, pacsit, bármilyen egyéb testi érintkezést az üdvözlés során.

Az edzés kezdete előtt legfeljebb 10 perccel érkezz meg a helyszínre (ne korábban), és az edzés végén azonnal menj haza.

A pályán kívül minden esetben viselj arcmaszkot.

Köszönjük együttműködéseteket és megértéseteket!

A VSD vezetősége

2020-12-08T14:05:27+00:00