Korfball EB-t rendez a VSD korfball szakosztálya

Az idei évben már a második nemzetközi sportrendezvényt szervezzük itt a VSD kötelékein és létesítményein belül, most Korfball EB-t és Beach Korfball EB-t rendezünk a Szent István Általános Iskolában és a Fóti úti Sportcentrumban július első hétvégéjén.

Korfball EB-t rendezünk, hogyhogy mi, miért pont itt Dunakeszin?

2015-ben a Magyar Korfball Szövetség javasolta az IKF (International Korfball Federation, Nemzetközi Korfball Szövetség) kongresszusán, hogy legyen hivatalos nemzetközi korfball verseny az U15-ös korosztályban is. Az ötlet sok sportbarát tetszését nyerte el, így immár 3. alkalommal valósul meg a legfiatalabbak számára az Európa-bajnokság. 2016-ban volt az első, szintén Dunakeszin, hiszen az egész rendezvény a VSD-s korfballosok fejéből pattant ki, így nem volt nehéz megszerezni a rendezési jogot sem. 2018-ban holland testvérklubunkkal, a KV Drachtennel együtt rendeztük meg a második EB-t, Drachtenben. A helyszínt a hollandok, a szervezést ismét a VSD önkéntesei adták. Idén pedig ismét „hazatér” a rendezvény, ismét Dunakeszi várja Európa legjobb fiatal csapatait.

Hány csapatot várunk, kik érkeznek, mit érdemes tudni az előkészületekről?

7 ország vesz részt a versenyen: Anglia, Csehország, Hollandia, Katalónia, Németország, Szlovákia és persze a házigazda Magyarország. Ez rekord, nagy örömünkre folyamatosan nő a létszám, de célunk az, hogy 2021-re 10 fölé növeljük a résztvevő országok számát.

Az előkészületek jól állnak, az idei lesz az eddig volt legnagyobb szabású, leglátványosabb EB. Ebben sokat segít Dunakeszi város, a Dunakeszi Programiroda és a Dunakeszi Közüzemi Kft. is, akik több technikai eszköz biztosításával, szállítási feladatokkal, díjazással is hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezvény világszínvonalon valósulhasson meg. Emellett nagyon hálásak vagyunk a VSD-nek a Homok Aréna használatának lehetőségéért és rengeteg más szervezési segítségért, és ezúton is köszönjük a Szent István Iskolának is, hogy használhatjuk a suli szépséges csarnokát. És persze nagyon büszkék vagyunk a VSD korfball szakosztály önkénteseire, akik immár harmadik alkalommal fogják bizonyítani, hogy képesek egy remek hangulatú világverseny profi megrendezésére.

Hol lesznek a mérkőzések?

Idén először a normál, teremben játszott EB mellett megrendezzük a Beach Korfball Európa-bajnokságot is. Az előbbire, azaz a termi mérkőzésekre a Szent István Iskola csarnokában, míg az utóbbira a Fóti úti Homok Arénában, azaz a VSD Kinizsi sporttelepén kerül sor.

A rendezvényekre a belépés ingyenes, sőt, a látogatóinkat ajándéksorsolásokkal és egyéb meglepetésekkel is várjuk.

Milyen esélyei vannak a magyar gárdának?

A magyar csapatok elé elsősorban a tapasztalatszerzést tűzte ki a szakmai stáb (Harmen Fonk holland szövetségi kapitány, Vágó Zoltán szövetségi edző és Veres Juca csapatmenedzser), de titokban abban bízunk, hogy a tavalyi 6. helyezés után előre tudunk lépni pár hellyel.

2019-06-28T07:39:44+00:00