Kézilabda sikereinktől voltak hangosak a sportcsarnokok az elmúlt héten!

VSD kézilabdaA VS Dunakeszi kézilabda szakosztály múlt heti teljesítménye arra mutatott rá, hogy a szakmai munkánk a lehető legjobb irányba indult el. Jelenleg közel 200 kézilabdázónk napi edzéseit és versenyeztetését szervezzük a VSD és a KASE egyesületek hatékony együttműködésének köszönhetően. Közös edzések, egymást segítő koordináció és a kölcsönös támogatás hamar eredményekké alakultak.

A VSD serdülő és ifjúsági lányai a hétközi fordulóban Érdre látogattak. Serdülő csapatunk Lovász Brigitta vezetőedző irányításával egy végletekig izgalmas mérkőzésen 23-23-mas döntetlent értek el a – papíron – nagyobb játékerőt képviselő érdi lányok ellen. Ezzel az eredménnyel jelenleg az előkelő harmadik helyen állnak serdülő lányaink a bajnokságban!

Molnár Ádám ifjúsági korú tanítványai, látva a nagyszerű serdülő eredményt -ami plusz motivációt jelentettszámukra is – magabiztos játékkal fölényes, 31-21-es győzelmet aratott. Sipos Fanni, a tavalyi év gólkirálynője egymaga 10 gólt dobott. A VSD női ifjúsági csapata ezzel a 100%-os teljesítménnyel az első helyen áll a bajnokságban!

Szombaton ezúttal a gödi sportcsarnok adott otthon a férfi vonalon vitézkedő csapatainknak. A VSD férfi utánpótlás gárdáit nem zavarta meg az „albérlet” és mindkét csapatunk győzelmet aratott. Serdülő csapatunk Galbos Áron irányításával nagyarányú 29-20 re nyert a balassagyarmati fiúk ellen, Fülöp Péter vezetőedző ifjúsági játékosai pedig óriási küzdelemben 30-28 ra végeztek, szintén a balassagyarmatiak ellen, egy nagyon küzdelmes és érzelemdús mérkőzésen. Ladó István 11 góllal járult hozzá a VSD győzelméhez.

Sajnos felnőtt férfi csapatunk nem tudta követni a heti győzelmi szériát és 31-25 re kikapott a Pilisvörösvár ellen. Szombati napunkat mégis egy örömteli esemény zárta, U-12 es fiú csapatunk megszerezte idei első győzelmét, ahol Povázsay Gyuri bácsi kislegényei 18-12 arányban legyőzték a hatvani srácokat.VSD kézilabda

Vasárnapra maradt a VSD kézilabda életének jelenleg legmagasabb osztályában küzdő NB-I/B-s mérkőzés. Az NB-I/B keleti csoportjában küzdő felnőtt női csapatunk gödi vendégjátéka alkalmával megszerezte első pontját a bajnokságban! A 31-31 es végeredmény egy nagyon hektikus mérkőzésen alakult ki, ahol több jó egyéni teljesítmény is hozzájárult az első bajnoki ponthoz. Doszpoth Zsuzsi a kapuban jó napot fogott ki, az utolsó pillanatokban pontot mentett egy káprázatos spárgázással. Kiss Klaudia 12 gólos átlövő játéka mellé nem kell sok magyarázat, csapatunk vezére volt. Lovász Brigi a második félidőben hat remek gólpasszal, Hansághy Bea jobbszélső pedig 4/4 es hibátlan lövőszázalékkal járult hozzá a sikerhez. Pintér Zsani beállósunk 5 gólt szerzett, stabil teljesítménye nagy erősítést jelent csapatunknak.

Megyünk tovább az úton, játékosaink minden korosztályban tisztában vannak vele, hogy a hétvégi sikerekért a hétközi edzéseken kell megdolgozni!

Kántor Anikó szakmai igazgató és az általa irányított edzői team remek munkát végez, sportolóink hétről-hétre látványosan fejlődnek.

Hajrá Dunakeszi, hajrá VSD!

/Székely István, Sportigazgató/

2020-10-22T11:41:21+00:00