Karmesterünk, Csordás Simon

Csordás Simon a szezon kezdetén óriási szabadrúgásgóljával lopta be magát szurkolóink szívébe. De kihez is tartozik ez a remek bal láb?  Körképünk következő áldozata támadónk, akire vezér szerep várhat tavasszal.

Mesélnél nekünk az eddigi pályafutásodról?

3 évesen kezdtem el a labdarúgást a Ferencvárosnál és több mint tíz éven keresztül a klub kötelékében pallérozódhattam, majd megjártam először a Puskás és a Sándor Károly Akadémiát, míg végül a Kecskemétnél fejeztem be ifi éveimet. A liláknál lehetőséget kaptam idősebb korosztályoknál készülni és játszani, ami nagyon pozitív hatással volt a fejlődésemre.

Jól tudom, hogy ez idő alatt többször jártál külföldön?

Igen. Volt szerencsém kint edzeni a Parma és Brescia csapatainál, emellett a Sassuolo kínált szerződést, viszont sajnálatosan meghiúsult a transzfer.

Tehát itthon váltál felnőtt futballistává…

Csákváron kezdtem meg ezt az új időszakot, Bognár Gyuri bácsi kezei alatt, akiben remek edzőt ismertem meg. Ha epizódszereplőként is, de rendkívül eredményes szezon volt, hisz egyből bajnok csapat tagja lehettem. Később Cegléden szintén feljutást ünnepelhettem és Ajkán bemutatkozhattam a másodosztályban is. Legnagyobb örömömre ezeken a helyeken együtt futballozhattam a bátyámmal (Csordás Szabolcs), akitől rengeteget tanulhattam, hogy mit is jelent profinak lenni.

Miben mutatkozik meg ez a mentalitás?

A kemény munkában hiszek. Bár jelenleg edzőként és civilként is dolgozom a labdarúgás mellett, a csapat tréningeken túl, készülök edzőteremben, futok és odafigyelek a táplálkozásomra is.

Edzőként is ezt a szemléletet próbálod átadni? 

Minden tréneremtől tudtam tanulni és igyekszem a pozitív dolgokat megtartani. A gyerekek fejlődése számomra a legfontosabb.

25 éves korod ellenére rengeteg sikert élhettél meg. Mi volt az eddigi pályafutásod csúcsa?

Minden évben akadt valami, aminek lehetett örülni. Anno a dabasi bentmaradás Erős Károly csapatában egy bajnoki címmel ért fel. Talán a legnagyobb élmény a Maldív szigetek-i kaland volt, ahol az első osztályban szerepelhettem és gólokkal- gólpasszokkal szolgálhattam a Victory SC-t.

Hogy vezetett az utad az Indiai óceánról a Duna partjára?

A klub financiális gondokkal küzdött, így haza kellett költöznöm, majd egy fél éves NB3-mas kitérő után keresett fel Zoli bá. Nem kellett sokáig győzködni, egyeztek az elképzeléseink, az pedig csupán bónusz volt, hogy ismét egy csapatban szerepelhettem Szabival.

Mik a célkitűzéseid a szezon hátralévő részére?

Törekedni fogok rá, hogy teljesítményemmel és személyemmel is vezére lehessek a csapatnak.

2020-02-19T11:44:31+00:00