Interjú a Mol Fehérvár és a Paks labdarúgójával, egykori játékosunkkal Tamás Olivérrel

Mindig büszkeséggel tölt el minket, ha olyan játékosokkal beszélgetünk, akinek VSD-s gyökerei vannak és aki egyesületünkből indulva ért el szép sikereket. Tamás Olivérrel Hényel Viktor labdarúgó edző készített interjút, aki 2017-ben még a VSD csapatában játszotta első felnőtt mérkőzését. Olivér azóta a Ferencváros, Mol Fehérvár, Budaörs és Paks csapataiban is megfordult, ráadásul az U19-es magyar válogatottban is bemutatkozott. VSD-s múltjáról, az NB1-ben való bemutatkozásáról, valamint jövőbeli céljairól kérdeztük.

Milyen kötődésed van Dunakeszihez?

7 éves korom óta Dunakeszin éltem a szüleimmel, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Nagyon szeretem ezt a várost, ráadásul volt szerencsém egy fél év erejéig a VSD csapatában futballozni.

A labdarúgást a Dalnoki Akadémia, valamint a Ferencváros csapataiban kezdted, ahol meghatározó játékosa voltál korosztályodnak, mígnem 15 évesen a VSD-be igazoltál. Hogyan kerültél kapcsolatba a klubbal?
Régebben nagyon sokat jártam különedzésekre Felipe Matoshoz, aki abban az időszakban játékosedző volt a klubnál, illetve nagyban befolyásolta az is a VSD-be való igazolásom, hogy ifj. Albert Flórián volt akkoriban a vezetőedző, úgy gondoltam nagyon jó kezekbe leszek, és hálistennek így is lett.
Ekkoriban több magyar élcsapat is érdeklődött irántad. Miért döntöttél mégis a VSD mellett?

Igazából fontos volt számomra, hogy fejlődésem érdekében, egy olyan klubba kerüljek, ahol már belekóstolhatok a felnőtt futballba, és a vezetőedző személyében tudtam, hogy nagyon jó kezekben leszek, ráadásul minden adott is volt a klubnál a megfelelő munka elvégzéséhez.

Ezekszerint beigazolódtak várakozásaid, hiszen már 16 évesen a VSD felnőtt keretének tagja voltál. Hogyan emlékszel vissza első felnőtt szezonodra?

Nagyon jó érzésekkel emlékszem vissza, sikerült egy nagyon jó közegbe bekerülnöm és egy nagyon szép fél évet eltöltenem itt.

A Dunakeszin töltött idő alatt sem estél ki a nagyobb klubok látószögéből. Miért döntöttél ismét a Ferencváros mellett?

A Ferencváros mindig is közel állt a szívemhez, ráadásul ott is nevelkedtem, számomra nem volt kérdés, hogy hol szeretném folytatni a pályafutásomat.

Egy év múlva ismét váltottál és azóta debütáltál is a Mol Fehérvár első csapatában, valamint az U19-es válogatottban is. Bejött a számításod a piros-kékeknél?

Igen, hál istennek bejött a környezetváltás, és itt már gyakorlatilag belecsöppentem a felnőtt futballba.

Az idén télen Paksra kerültél kölcsönben, ahol eddig minden percet a pályán töltöttél, ráadásul Bognár György vezetőedző más szerepkörben számít rád, mint az ősszel. Mik az első benyomásaid?

A Mesterrel már korábban dolgoztunk együtt Budaörsön igaz, hogy csak pár hónapot, de nagyon élveztem a közös munkát, szóval tudtam nagyjából mire számíthatok. Hál istennek megkapom a játéklehetőséget, én pedig a játékommal próbálom segíteni a csapatot és élvezni a bizalmat.

Egyike vagy azon tizenéves magyar játékosoknak akik lehetőséget kapnak az NB1-ben is. Esetleg bízol benne, hogy Gera Zoltán is figyelemmel követi a játékodat a márciusi EB előtt?

Próbálok minden tőlem telhetőt megtenni a pályán, aztán hogy ez mire lesz elég az majd kiderül.

Végezetül mit üzennél a VSD fiatal focistáinak?
Élvezzék minden egyes percét annak amit csinálnak, legyenek alázatosak és ami a legfontosabb kitartóak!

K
öszönjük az interjút és sok sikert kívánunk további pályafutásodhoz!
Köszönöm szépen! Minden jót kívánok viszont a VSD csapatának!
/nyel Viktor – VSD edző/
2021-02-15T10:02:36+00:00