A VSD tehetségprogramja 2021-ben indult útjára, amelynek legfontosabb célja, hogy az egyesületben fejlődő utánpótlás játékosokból minden bajnoki idényben kiemeljenek szakosztályonként 5 lányt és 5 fiút, akik hozzáállásukkal, teljesítményükkel és nem utolsósorban tehetségükkel rászolgálnak a kitüntetett figyelemre. A program egész évben nyitott, tehát felvételt lehet nyerni és adott esetben ki is lehet kerülni belőle. A Kézilabda Szakosztályban elsőként indult el a program.

A felvétel az egyesület szakedzőinek ajánlására és a szakmai vezetés, illetve a sportági szakszövetség jóváhagyásával történik. A Városi Sportegyesület Dunakeszi támogatásával ezek a sportolók különböző juttatásokat kapnak és külön szakmai képzéseken vehetnek részt, amelyek feltételeit amatőr sportszerződés formájában rögzítik. A kiemelt játékosok példaként szolgálnak csapattársaiknak, illetve a fiatalabb sportolóinkra is motiváló hatással lesznek.

A VS Dunakeszi juttatási csomagja a tehetségprogramba felvételt nyert játékosok számára:

– Amatőr sportszerződés, amely egy évre szól

– Sportbiztosítás

– Tagdíj kedvezmény

– 6 hónap tehetségprogram tagság után bérlet támogatás

– Külön egyéni képzések, előre egyeztetett időpontban

– „VSD Tehetségprogram” ruházat

– Kedvezményes coaching

 

A tehetségprogramba felvételt nyert játékosoktól a következőket várja el az egyesület:

– Példamutató életmód, sport és tanulmányi teljesítmény

– Előre egyeztetett városi és VSD rendezvényeken való kötelező részvétel

– VSD iskolaprogramban való részvétel előre egyeztetett időpontban

– Amatőr sportszerződés elfogadása

 

A programról Székely István, a VSD Kézilabda Szakosztályának vezetője, a következőt nyilatkozta:

„Az elmúlt év végén választottuk ki azt a 9 játékost aki a VSD tehetségprogramjában lehetőséget kap a kézilabda szakosztályból. 

A játékosok január hónapban amatőr sportszerződést kaptak, amelyet a szülőkkel közösen egyeztetve kötöttünk meg. A kiválasztottak részt vettek egy első körös elbeszélgetésen, ahol tudatosítottuk bennük a program felelősségét, a többlet munkával járó áldozatát és természetesen az előnyeit. 

Ezután közös fotózás következett, hiszen tehetségeinket Dunakeszi óriásplakátjain is büszkén fogjuk hirdetni. Február első hetében már az első külön egyéni képzés is helyet kapott a programban, ahol speciális technikai és erőfejlesztő gyakorlatokat végeztünk a délelőtti plusz foglalkozás során.

Ezt a foglalkozást kéthetente fogjuk megtartani nekik, reményeink szerint a tanultakat a pályán is viszont látjuk már a tavasz során. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémiával kötött együttműködési megállapodás keretein belül hamarosan ellátogatunk Balatonboglárra, ahol játékosaink különböző felméréseken és az adott korosztály NEKA edzésén is részt vehetnek. A látogatás célja, hogy tehetségeink testközelből is érezzék hová lehet eljutni kemény edzéssel és kitartó hozzáállással.

A Program tehát szépen beindult, ennek eredményeképpen a VSD többi szakosztályából is kapunk érdeklődést, hogy miként vezettük be a Tehetségprogramot a mindennapjainkba.”

A program első generációjának kilenc tagja a következő tehetségekből áll: Tax Anna, Temesvári Tinetta, Nagy Eszter, Fullajtár Adél, Simon Gergő, Dobák László, Szórádi Norbert, Göcsei Patrik, Rónai Richárd

Sok siker kívánunk a résztvevőknek!

2021-04-16T11:26:53+00:00