Elindult a 2021-es év a kézilabda szakosztályban

Január 4-én hétfőn minden korosztályunk megkezdte a felkészülést a tavaszi versenyszezonra. Szerencsére a COVID járvány nem gátolta a munkakezdést egyik csapatunknál sem, így Kántor Anikó szakmai irányítása mellett edzőink alaposan megdolgoztathatták a játékosokat az alapozás során. Kinti futás, erősítés, és még több futás szerepelt csapataink programjában. Egy-két kivételtől eltekintve a sérülések is elkerülték szakosztályunkat, és a szokásos jó hangulatra sem lehetett panasz.vsd kézilabda

Utánpótlásunkban a legjobb hír, hogy Hajdu Andrea felkészítő csapatában továbbra is szépen fejlődik a létszám, megalapozva ezzel a dunakeszi kézilabdázás jövőjét.

U11-U12 korosztályban is folyik a munka gőzerővel a lány és a fiú szakágon is. A gyerekek nagyon lelkesek és ami ebben a korosztályban a legfontosabb, hogy az edzéslátogatottság magas számot mutat!

Serdülő csapataink a január munka végeztével máris a pályán találták magukat, sajnos lányaink a nagy rivális Szigetszentmiklós ellen 23-20-as vereséget szenvedtek az első fordulóban. A fiúk még aznap javítottak a mérlegen és magabiztos 24-17 arányban legyőzték a hatvani srácokat.

Női ifistáink a felnőtt kerettel történt közös felkészülést követően várják első mérkőzésüket a Dunaújváros ellen. Férfi ifjúsági csapatunk már játszott egy mérkőzést hazai pályán a Hatvan ellen. A srácok egy nagyon hektikus mérkőzésen 23-23 -as döntetlent értek el.

Felnőtt női csapatunk számára hamar kezdődtek a mérkőzések, hiszen a Liga Kupa fordulói már januárban elkezdődtek. Ez a csapat és a szakmai stáb számára is jó lehetőség volt, hogy élesben tudjanak gyakorolni a február 7-én kezdődő NB-1/B-s bajnokságra.

A szokatlan felállás és az új elemek gyakorlása mellett együttesünk egy győzelemmel (Szentendre), egy döntetlennel (Göd) és egy vereséggel (Szentendre) hangolt az első bajnoki mérkőzésre. Az Orosháza elleni idegenbeli mérkőzés sorsdöntő összecsapás lesz a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.

Férfi felnőtt vonalon kiegyensúlyozott alapozás után, sérülésmentesen és bizakodóan várjuk a tavaszt. Első hazai mérkőzésünk a nagy vetélytárs Pénzügyőr csapatával lesz, melyet sajnos a zárt kapus meccsrendezés miatt még mindig nézők nélkül kell lejátszanunk.

Székely István

szakosztályvezető

2021-02-04T08:30:54+00:00