Az első VSD Úszóversenyről!

Február 15-én délelőtt került megrendezésre a Városi Sportegyesület Dunakeszi I. Úszóversenye. A főszervezővel Németh Rudolffal, az Úszás- és vízilabda Szakosztály vezetőjével beszélgetünk az eseményről.

 

  1. Honnan jött a gondolat, hogy egy ilyen nagyszabású versenyt rendezz?

Az alap ötlet egy Mikulásnapi Úszóverseny lett volna, de úgy döntöttünk, hogy a december minden családnak egy “rumlisabb” hónap így kerestünk egy megfelelőbb időpontot. A célunk mindenképpen az volt, hogy az úszáskedvelők számára egy hagyományteremtő versenyt indítsunk útjára. dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázónk szavaival élve: „reméljük majd a huszadik ilyen rendezvényen is találkozunk.”

  1. Hányan regisztráltak végül?

210 nevezővel, 77 futamon tették próbára magukat a résztvevők. Jöttek Vácról, Szentendréről, Gödről, Fótról, de a legtöbben természetesen Dunakesziről.

Bevallom őszintén, számítottunk erre a létszámra és reméljük, hogy a következő versenyen túlszárnyaljuk majd ezt is.

  1. Hogyan értékeled a „sajátjaid” szereplését?

Büszke vagyok a sportolóinkra. Számunkra mindenki győztesként érkezett és győztesként hagyta el a medencét. A versenyeken a legfontosabb a részvétel! Természetesen lesz majd olyan verseny is, ahol már valóban az eredmény számít, de ez még nem az a verseny volt. Szeretnénk, ha mindenki érezné, hogy az eredménytől függetlenül hasznos és nélkülözhetetlen része az egésznek, jelen esetben a versenynek. A sport a részvételről, a kitartásról, a küzdelemről szól, ezek eredménye a győzelem, ezt sosem szabad elfelejteni.

  1. Lehet még számítani ilyen horderejű eseményre a szakosztálytól?

Mindenképpen. Sok tervünk van, a következő rendezvény terveink szerint egy vízilabda torna megrendezése még idén, majd egy szinkronúszó bemutató. Nem fogunk unatkozni! A fókusz viszont most a táborainkra terelődik, hiszen az egész nyáron át tartó ÚSZÓTÁBORUNK sok előkészülettel jár, de erre is várjuk szeretettel a gyerekeket!

  1. Kik voltak, akik segítettek a lebonyolításban, szervezésben?

Sok helyről kaptunk segítséget, amiért nem tudok elég hálás lenni: természetesen ilyenkor a VSD szakosztályai összefognak és ki mit tud, abban segít. Dunakeszi Önkormányzata az ajándékok biztosítását vállalta, a Smile sütitől palacsintákat kaptunk, a gyerekek legnagyobb örömére. Mindenki itt Dunakeszin hozzátette, amit csak tudott a sátraktól, a padokon át, az apró kellékekig, hogy egy igazán hangulatos versenyt rendezhessünk. A rendezvény hangulatát mindenképpen emelte, hogy a megnyitóra díszvendégként dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázónk is tiszteletét tette. Azért is fontos volt számunkra, hogy ő eljött mert mint sportoló és mint pedig magánember is olyan értékeket képvisel, amivel maximálisan tudunk azonosulni és amelyek példaértékűek, sőt követendők.

A jövőben is várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megtanulni úszni, vagy fejlesztené tudását esetleg versenyezne a sportágban. Vízilabda előkészítőnk is elindult, valamint a szinkronúszás szakágunk is várja a sportág iránt érdeklődő gyermekeket!

2019-04-09T15:45:52+00:00