Huller Dániel, a Városi Sportegyesület Dunakeszi kiváló atlétája még csak 19 éves, azonban már most nagyszerű eredmények vannak a háta mögött. Az ifjúsági európa-bajnok tehetség idén a felnőttek között szerepelt a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, Torunban. A kezdetekről, idei szezonról és a jövőbeni terveiről beszélgettük vele.

Mióta atletizálsz, miért ezt a sportot választottad?

2015-ben kezdtem a sportot 14 éves koromban, nem volt különösebb indoka. Édesanyám nem szerette volna, hogy a számítógép előtt üljek és, ha lehet mondani, a csoda akkor kezdődött, amikor az edzések elkezdődtek.

Hogyan indult a 2021-es éved a VSD színeiben? Hogyan érzed magad az egyesületben?

A 2021-es évben a felkészülési időszak nagyon jól sikerült, ez annak is köszönhető, hogy csatlakoztunk a VSD-hez és rengeteg pozitív változás történt szakosztályunkban. Ez által jöttek a jó eredmények és ezért is szerepelhettem egy felnőtt versenyen ilyen fiatalon. Februárban az országos bajnokságon 400 méteres síkfutásban bajnoki címet szereztem, amely nagyon sok motivációt adott. Az egyesületben a hangulat továbbra is családias, akárcsak korábban, nagyon szeretek itt edzeni.

Néhány héttel ezelőtt a toruni fedett pályás Európa-bajnokság résztvevője voltál. Hogyan sikerült a felkészülés és a verseny?

A toruni fedett pályás Európa-bajnokságra legfőképpen tapasztalatot szerezni mentem, amely sikerült is. Még szokni kell a légkört, és hogy milyen erős egy felnőtt mezőny. Ebbe a mezőnybe még bele kell erősödnöm, amelyhez kell még egy-két év, de büszkén mondhatom, hogy én voltam az egyik legfiatalabb versenyző a számomban, szóval még ráérek izgulni, hogy továbbjutok-e az elődöntőbe, vagy döntőbe.

Milyen versenyek várnak még rád az idei évben? A Covid-19 megnehezíti a versenyzéseteket?

Az idei évben az U23-as Európa-bajnokságot tűztük ki célnak az edzőimmel, Maracskó Pállal és Orosz Ákossal. A verseny Norvégiában lesz a tervek szerint július 8. és 11. között, de nagyon sok mindennek össze kell jönnie, hogy ott is tudjam képviselni Magyarországot és VSD-t. Elsősorban abban reménykedünk, hogy a Covid nem fog beleszólni, tehát a szervezőknek nem kell tolni vagy elhalasztani a versenyt. Ha így lenne, az megnehezítené a felkészülésünket, de ha kell alkalmazkodunk és bárhogy alakuljon is, a legtöbbet fogom kihozni magamból!

Mi a legnagyobb álmod a sportolói karrieredben?

Mint szerintem minden sportolónak, nekem is az Olimpián való szereplés a célom. Még fiatal sportolónak számítok az atlétikában de a 2024-es Párizsi Olimpia akár már szóba jöhet.

Sok sikert kívánunk a felkészüléshez és versenyzéshez!

2021-04-16T11:47:15+00:00