1. március 4-én, csütörtök reggel átadásra került a dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola felújított tornaterme. A megnyitó ünnepélyes keretek között, szűk körben zajlott.

A két éve tervezett felújítás közös összefogás eredménye volt. A Városi Sportegyesület Dunakeszi a Magyar Röplabda Szövetség által kiírt TAO támogatásból a városi önkormányzattal együtt finanszírozta a padlózat megújítását. Dunakeszi Város Önkormányzata a felújítási költség 30%-át átvállalta az egyesülettől, így segítve a munkát.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi Röplabda szakosztályának hatalmas előrelépést jelentett a felújított tornaterem. Az edzések, bajnoki fordulókra való felkészülés minden korosztály számára kényelemesen és modern körülmények között folytatódhatnak.

Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke a következőket mondta az eseményen:

„A mai nap egy örömteli esemény volt a Kőrösi Iskola tornatermének átadásával. Városunk egyetlen sportiskolája, amelynek tornatermét a VSD Röplabda Szakosztálya intenzíven használta, az iskolás gyerekeken kívül, az elmúlt években. A TAO pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílt a tornaterem aljzatának felújítására. Egy teljesen új, modern burkolatot kapott, amely jelenleg az egyik legkorszerűbb sportpadlózat. Ez leginkább labdás sportágaknak alkalmas, de tornaórákra és más sportra is kiváló. Köszönetünket szeretnénk kifejezni elsősorban a Magyar Röplabda Szövetség által nyújtott lehetőségnek, valamint Dunakeszi Önkormányzatának, amely évről-évre támogatja egyesületünk beruházási pályázatait. Nélkülük ez a felújítás nem jöhetett volna létre! Köszönettel tartozunk továbbá az iskola igazgatójának, Kárpáti Zoltánnénak, aki mindenben támogatta a beruházás lebonyolítását.”

Dunakeszi városa minden lehetőséget megragad a fejlesztésre, aminek nagy része azösszefogás eredménye, ahogyan a tornaterem új borításának megvalósulása is az. „Ez a megvalósult beruházás egy kis része az elmúltévekben zajló fejlesztéseknek, amik mögött aprólékos munkaáll. Az államilag adott lehetőségek – TAO pályázatok – mögött mindig van városi önrész is.” – mutatott rá Dióssi Csaba polgármester, aki örömteli pillanatnak nevezte az új padlózat avatását, hiszen ez is a város fejlődését mutatja. „A lehetőségekkel élni kell, amire Dunakeszi nagyon jó példa.” – mondta elismerően Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára. Az átadáson olyanok jelentek meg, akiknek része volt abban, hogy megvalósulhasson egy régi álom, vagyis a gyerekek és a sportolók olyan körülmények között edzhessenek, amik megfelelőek, kímélik az izületeket és az izomzat igénybevételét.

Az átadón Dióssi Csaba Dunakeszi város polgármestere, Temesvári István a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke, Kárpáti Zoltánné iskolaigazgató, Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Szabóné Forgács Gabriella a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója, Turányi Balázs a Dunakeszi Közüzemi Kft. vagyongazdálkodási vezetője és Görög Hajnalka a VSD Röplabda szakosztály vezetője vett részt.

2021-04-16T11:38:08+00:00