NB I-es csapatunk az őszi szezont lezárta és  a várakozást némileg felülmúlta a félévi eredmény. Ami a szerzett pontokat illeti 18 ponttal, a hetedik helyen zárt a VSD első csapata, de a negyedik helyezettnek is ugyanennyi pontja van és csak a rosszabb meccsaránynak köszönhetően kerültünk a hetedik helyre. Viszont az utolsó három csapatnál jóval több pontunk van, így a bennmaradás, – ami az eredeti célkitűzés volt -, az egyelőre biztosítottnak látszik.

 A második és harmadik csapatunk is szép eredménnyel zárta a félévet, a VSD II. bajnok esélyeshez mérten még nem veszített mérkőzést. Wagner Viktor vezetésével,a VSD III.csapata pedig a tavaszi idény során még szintén kivívhatja a feljutást a Pest Megye I/A bajnokságába, egyelőre két döntetlennel és a tőbbi mérkőzését megnyerve menetel.

Ami az egyéni versenyek eredményeit illeti:
Zakar Kristóf Kopogós Európa Bajnok lett egyéniben. Érdemes tudni, hogy ez a “kopogós” versenyszám egy nemrégiben – elsősorban Angliában elterjedt –  játék. A szigetországban ez igen népszerű szegmense az asztalitenisznek. Az elmúlt tvégén immár másodszor Budapest adott otthont ennek a speciális versenyszámnak illetve az Európa Bajnokságának, amely egyfajta kvalifikációs versenye a Kopogós Világ Bajnokságnak is, ahol igen szép pénzdíjakat osztanak szét.
Zakar Kristóf a VSD NB I-es csapatának a vezéregyénisége, aki szabadidejében hódol ennek a változatának, így feljutott Európa csúcsára és Kopogós Európa Bajnok lett.  A képen Kishegyi Ákos, a VSD I-es csapatának ifjú reménysége,pedig megnyerte a Budapesten rendezett Diákolimpiát egyéni számban. Mivel Ákos az újpesti Bródy Sándor Gimnáziumba jár,így a budapesti kvalifikációs versenyen indult és harcolta ki győzelmével az országos döntőn való részvételt, amelyet márciusban Karcagon fognak rendezni.

Néhány szintén örömteli hír az elmúlt időszakból: Volentics Anna a VSD fiatal hölgy versenyzője az Országos Újonc Top24 versenyen harmadik, az Országos Serdülő Top24 versenyen pedig a negyedik helyen zárta. Ezzel az újoncbeli teljesítményével, az Országos Újonc ranglistán az első helyen zárta az évet, mivel az ezt megelőző büki és budapesti versenyen is diadalmaskodott.
A Városi Sportegyesület Dunakeszi asztaliteniszezői nagyon sűrű, mozgalmas félévet zártak. Voltunk Bükön,Orosházán,Nyírbátorban,Cegléden,Budapesten,Győrben egyéni versenyeken,illetve a csapatbajnoki mérkőzéseken szintén nagyon sok vidéki városban megfordultunk. Szép eredmények is születtek a különböző korosztályokban, de azokat most nem sorolnám fel,mert így is eleg hosszúra sikeredett az eredménylista!?
Lindner Ádám, 2018. 12. 15.

2019-04-02T08:55:41+00:00