4 kézimérkőzés: 3 győzelem és 2 elmaradt találkozó

Szombaton délután női serdülő csapatunk kezdte a sort. A lányok egy igen kemény, helyenként durva ellenféllel találták magukat szemben. A csapatjáték ezúttal nem igazán dominált, ennek ellenére sikerült a győzelem, 33-22 arányban győztünk az Alsónémedi ellen. A lányok továbbra is őrzik a második helyüket a bajnokságban.

Női ifjúsági csapatunk ezúttal nem játszott, mert a Gyömrői csapat egészségügyi helyzete ezt nem tette lehetővé. Csapatunk veretlenül első a bajnokságban.

Az esti mérkőzést felnőtt női csapatunk vívta a Szeged ellen. Egy összeszedett, erős ellenféllel találkoztunk, bár ez ebben az osztályban szinte minden alakulatról elmondható. A lányok az első 15 percben vezettek és nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, ha nem maradnak ki „ajtó-ablak” helyzetek. Az ellenfelet magunkra húztuk és sajnos 4 gólos előnyt is adtunk nekik. Fájó volt a helyzetkihasználás, mert a második félidőben egy másik Szeged jött ki az öltözőből mint az elején és előnyüket megőrizve végül 28-24 arányban legyőztek minket.

Vasárnap délelőtt az U12 lány csapatunk látogatott Gödöllőre. Sajnos egy későn kiderült megbetegedés miatt nem voltunk megfelelő létszámban, ennek ellenére a lányok jeles sportszerűségből lejátszották mérkőzésüket, még ha nem is számított az eredmény hivatalosnak.

Az Angyalföld ellen is pályára léptünk, akiknek két hete még gólt sem tudtunk lőni. Most azonban több szép gólt is érvényesítettünk és jóval kevesebbet kaptunk. A lányok összjátékáról abszolút elmondható, hogy szépen fejlődik, de érthető módon van még dolgunk velük!

Délután a fiúkon volt a sor. Serdülő csapatunk bravúros mérkőzésen gyűrte le a nagyon erős Nyíregyházát az OSB II. osztályában. 31-25 lett a vége a kifejezetten magas szinvonalú és hőfokú mérkőzésen.

Ifjúsági csapatunk mérkőzése elmaradt a Nyíregyházi csapat megbetegedései miatt.

Férfi felnőtt csapatunk is behúzta kötelezőt. A Mikolik gárdáját vertük meg 32-31 arányban. A kínkeserves győzelem ellenére Fülöp Péter vezetőedző elégedetlen volt csapatával. Az ilyen típusú mérkőzéseken könnyed játékkal, magabiztosan kell győzni a jövőben. Az ifjúsági korú Dobák Laci 9 gólt dobott!

Sajnos a két elmaradt mérkőzés is megmutatja, hogy nehéz a helyzet a kézilabda sportágában is. Edzünk és játszunk ameddig lehet, természetesen a legmagasabb fokú egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett. Lázmérés, fertőtlenítés, zsilipelés, maszkhasználat a pályán kívül mindenhol.

A mindennapi sport erőt és reményt ad, erre bíztatunk mindenkit!

/Székely István – Sportigazgató/

2020-11-18T08:01:30+00:00