Szakmai Stáb

László Tibor – Szakosztályvezető

Hat éves korom óta a sport az életem része.

9 évig versenyszerűen kick-boxoztam, majd a snowboard és a wakeboard felé vettem az irányt.

2013-ban úgy döntöttem felkészülök és elindulok egy triatlon sprint távon, és szinte az alapoktól kezdtem el a sportot elsajátítani.

A futással egész jól haladtam több félmaratont és maratont teljesítve azt vettem észre, hogy egyre több és hosszabb távú triatlon versenyen indulok.

Dunakeszin élve megtapasztaltam milyen nehéz egyedül felkészülni a versenyekre ezért álmaimat megvalósítva Horváth Péter barátommal megalapítottuk a VSD triatlon szakosztályt egy hiánypótló sportág bevezetésére.

Egyesületünkben, a saját spotágában jól ismert edzőkkel összefogva szeretnénk mindenkivel megismertetni és megszerettetni ezt a sportágat.

A lányaimat is a sport irányába terelve vallom, ha nem is versenyszerűen, de mozogni kell.

 

Horváth Péter – Technikai Vezető

Sportmúlt:

Gyermekkoromból a zene miatt kimaradt a rendszeres sport, és csak a tornaórák alkalmával, iskolai szünetekben volt lehetőségem mozogni. Mindig csodálattal és vágyakozással töltött el egy társam kimagasló sportteljesítménye és nagyon szerettem volna én is ezt megtapasztalni.

Ezt felnőtt koromban tudtam megvalósítani, először a futással, majd a triatlonnal.

Kimagasló eredményeim nincsenek, de jónéhány félmaratoni, maratoni, triatloni távot már teljesítettem, amire én is, családom, környezetem is nagyon büszke.

Példát mutatok, kitartásból, elhivatottságból és bizonyítom, hogy a sportba fektetett munka meghozza a várva-várt eredményt. Tanítom azt, hogy nincs lehetetlen, munkával, kitartással, és szorgalommal mindent el lehet érni.

Gyermekeim is csatlakoztak hozzám, és már Ők is tudják, érzik, hogy milyen, ha a sport a mindennapunk része, és milyen egészségesen élni.

Végzettségemnek köszönhetően (közgazdász, gazdasági szakember), a szakosztály irányításában és szervezésében veszek részt és segítem a szakosztály edzőinek munkáját, fejlődését, szakmai támogatását.

Célom a triatlon sport megismertetése minél szélesebb körben, nemtől és kortól függetlenül, és hogy ezt nemcsak a versenyszerű formájában, hanem hobbi szinten, az egészség megőrzés, testünk fitten tartása érdekében is lehet művelni.

Rádai Emese – Úszó/Atlétika edző

Sportmúlt:

3-12 éves koromig rendszeresen úsztam.

12-16 éves koromig atletizáltam a DVSE-ben Maracskó Pál volt az edzőm.

16-19 éves koromig szinkronúsztam a Synus, majd az Alfa SE.-ben.

Tanulmányok:

2006.-ban úszásoktató OKJ vizsga

2008.-ban diplomáztam biológia-testnevelés szakos tanárként az ELTE Tanárképző főiskolai Karán és Természettudományi Karán

2013.-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán diplomát szereztem Testnevelő tanár szakon.

Jelenleg a BME mentortanár képzésére járok, 2019.-ben fogok diplomázni.

Szakmai életút:

2006-tól saját úszóiskolám van, ahol heti rendszerességgel oktatok gyermekeket, vízhez szoktatás, oktatás, technika javítás, edzés. Nyáron úszótáborokat tartunk. Jelenleg két helyszínen dolgozom: Aphrodite Hotel és Gödi Termálfürdő.

2008-2015 a Szent István Általános Iskolában dolgoztam testnevelőként.

2015-től a Radnóti Miklós Gimnáziumban vagyok testnevelő tanár.

2013-tól a DVSE atlétika szakosztályában dolgozom atlétika edzőként, 6-10 éves korig foglalkozok a gyerekekkel.

Hársfalvi Gréta – Kerékpár edző / Triatléta

Sportmúlt:

Gyerekkoromban, 10 evésen kezdtem el versenyszerűen triatlonozni, akkoriban a kecskeméti Hírös országos bajnokságokig jutottam el.  16 évesen a versenysportot ugyan abbahagytam azért – kisebb nagyobb megszakításokkal – mégis a mindennapjaim részévé vált ez a 3 sportág.

Ikergyermekeim születése után 3 évvel mar ismét mindhárom sportág edzéseit is betudtam illeszteni a hétköznapokba. Ennek köszönhetően 2017-ben az age group rám eső korosztályos ranglistáján sprint távon második helyezést értem el. Számos amatőr triatlon verseny mellett indultam 2017-ben a kékesi csúcs támadáson, amely egy hegyi időfutam bicikli verseny, valamint 2018-ban a Ring 24kör versenyen. Mindkettőn 3. helyezést értem el.

Anyaként fontosnak tartom a példamutatást, hogy a gyermekeim lássák, megtanulják, hogy semmi sem lehetetlen, ha tudunk dolgozni, küzdeni a céljainkért. Mert célok mindig kellenek.

2018-ban végül elvégeztem a triatlon edzői képzést is, így váltam a VSD triatlon szakosztály kerékpáros és triatlon edzőjévé.

A triatlon egy gyermek testi fejlődése tekintetében az egyik legegészségesebb sport hiszen nem egyoldalúan terheli a vázizomzatot. Mindemellett a rendszeres sport rendszert, keretet ad a mindennapoknak. Megtanít győzni, veszíteni, küzdeni és ha kell belátásra tanít, ha fel kell adni. Megtanít elviselni a kudarcot, felállni es tovább menni.

A rendszeres sport megtanít mindenre, ami ahhoz kell, hogy sikeresek, egészségesek és boldogok legyünk.

Sági Zsolt – Atlétikai/Futó edző

Sportmúlt:

1986-1990 között a magyar labdarúgást erősítettem az Újpesti Dózsa egyesület tagjaként.

1990-1995-ig az Újpesti Torna Egylet (UTE) atlétika közép- és hosszútávfutó szakágban versenyeztem, korosztályos serdülő, ifi és junior korcsportban. Edzőim: Kiss János, Csoma Ferenc.

Egyéniben sokszor voltam országos bajnokságokon (4-ik, 5-ik, 6-ik helyzet, 3.000, 5.000, 10.000 méter, és kismaratoni versenyszámban) Csapatban: 2x magyar bajnok maraton váltóban, 2x magyar bajnok 4×1.500 méteren, többször 2-ik és 3-ik helyezett csapatban. 12x Budapest bajnok, és többszörös 2-ik és 3-ik.

1996-2004 – ig. Dunakeszi VSE igazolt versenyzője voltam, utánpótlás és felnőtt versenyzőként. Edzőm: Maracskó Pál

Legnagyobb sikereim utánpótlás színekben:

– félmaraton (21,1km) országos magyar bajnokságon egyéniben 3-ik helyezés

– felnőtt korosztályban 10.000 méteren, és félmaraton bajnokságban voltam egyaránt 9-ik

– Csapatban és maraton váltóban 2x-es magyar bajnoki ezüstérmes.

– 13x Pest megye bajnoka 5.000 méteren, és mezei bajnokságban.

Legjobb eredményeim: 3.000 méter. 8 perc 44mp, 5.000 méter 14 perc 50mp, 10.000 méter 30 perc 56mp, félmaraton (21,1km) 1 óra 09 perc 27mp.

2004-ben sportoktatói vizsgát tettem atlétikai sportágból, és a Vasutas közép- és hosszútávúfutásában segédedzőként tevékenykedtem.

A VSD TRIATLON futóedzői feladatait legjobb tudásom segítségével szeretném ellátni! Elsősorban nem nekem futsz, hanem magadnak, de sikereidben szívesen osztozom majd veled!

“Ha könnyű versenyt akarsz, tedd nehézzé az edzéseidet!”

Nem azért futok, hogy napokat adjak az életemhez, hanem azért, hogy élettel töltsem meg a napjaimat.

És a mi kis csapatunk! 🙂