Klangerfurti röpitorna

Fantasztikus négy napot töltöttük Klagenfurtban a United World Games játékokon.

Mindkét csapatunk, az U15 és az U13 is nagyon jól szerepelt a tornán. Csütörtökön érkeztünk a kora délutáni órákban, becsekkolás és a szállás elfoglalása után kimentünk a Wörthi-tóhoz csobbanni egyet. Másnap pénteken kezdődtek a mérkőzések mindkét csapatunknak. Az első meccseket mindkét korosztályunk megnyerte, az U13 az olaszok, az U15 az osztrák csapat ellen. Minicsapatunk a második meccsét a cseh csapattal játszotta, sajnos itt egy kicsit álmosan vittük végig a meccset, aminek vereség lett az eredménye. U15-ös csapatunk ismét egy osztrák csapattal játszott és ismét győzni tudott.

Péntek este megnyitón vettünk részt. Szombaton ismét pályára lépett mindkét csapatunk. Délelőtt még a csoportmérkőzéseket játszottuk le. Az U13 a helyieket iskolázta le, az U15  viszont a cseh csapattal szemben elvesztette a mérkőzését. Mindkét korosztályban a csoport második helyét értük el.

Az utolsó pillanatokban derült ki, hogy az U13-as korosztály a csoportmásodikok között a legjobb lett, így bejutott a legjobb nyolc közé. Nagy volt az öröm, mehettünk a nagy csarnokba játszani. Ott a legjobb elsővel, szlovákokkal kerültünk egyből össze. Kicsit félős játékkal sajnos kikaptunk, így a tornánknak vége lett.

U15-ös korosztályunk románok ellen lépett pályára a nyolc közé jutásért, ahol az első szettet hozták a lányok, de sajnos a második szett a románoknak sikerült jobban. Összesítésben kettő ponttal maradtunk alul és vesztettük el a párharcot, így a torna is befejeződött a csapat számára.

Mindkét korosztályban 28 csapat indult.

Eredmények:

U13 5. hely, U15 13. hely

Vasárnap még belefért, hogy megnézzük a Minimundus kiállítást. Ebéd után indult haza a társaság. Sok szép élménnyel gazdagodtunk.

U15:
Bora Baricz Petra, Weninger Luca, Manninger Zita, Dobár Rebeka, Töli Alexandra, Horpácsi Kurucz, Laura, Fórián Zsófi, Gáspárdi Nóri, Gyarmati Janka

U13:
Patkó Brigitta Edina, Lajosházi Ivett, Bánki Varga Emma, Szász Kinga, Szász Orsi, Bedő Anna, Passa Veronika, Fornay Piroska