Kézilabda Dunakeszin

Dunakeszin a kézilabda sportág múltja az 1970-es évekre nyúlik vissza. A Dunakeszi Kézilabda Klub volt az első kézilabda szervezet, mely később a Dunakeszi Kinizsi Sportegyesületbe olvadt bele, és ugyanez történt a Dunakeszi Vasutas SC kézilabdásaival is. Így nyerte el mai szakosztályi szintű arculatát 2016-ban, a Városi Sportegyesület Dunakeszi-ben (VSD). Míg korábban a megyei és NB szintű felnőtt játék volt a jellemző, ma már az utánpótlás csapataink vannak létszámfölényben.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi második legnagyobb szakosztálya a Kézilabda Szakosztály, jelenleg több mint 200 igazolt taggal, 9 csapatunk versenyez bajnokságok keretében. Felnőtt női csapatunk az NB II-ben szerepel jó eredménnyel, cél az NB/IB. Férfi felnőtt csapatunk is évről évre feljebb jut a tabellán, itt az NB II-be való feljutás a cél. Egyik kiemelt célunk, hogy minél nagyobb utánpótlás bázist neveljünk. Ehhez arra van szükség, hogy folyamatosan toborozzunk a gyerekek körében. Az idei tanévben elindítottuk a dunakeszi általános iskolai programunkat (4 általános iskolában), melynek keretében a 3. osztályokban kézilabda foglalkozásokat tartunk testnevelési tanórák keretében. Reméljük, hogy sok gyermeknek megtetszik a kézilabda és csatlakoznak hozzánk. Mindenkit bíztatunk erre!

Az egyesület infrastruktúra szempontjából is tovább fejlődik Dunakeszi város támogatásával. A kézilabda sportág abban a szerencsés helyzetben van, hogy látványsportként a vállalkozások társasági adóalapjának terhére (TAO) támogatható.

 

Természetesen mi is megragadunk minden pályázati lehetőséget, eddig minden évben sikeresen pályáztunk. Szakosztályunk életében ez óriási segítséget jelent, így tudtunk új buszokat vásárolni a sportolók szállítására, új eszközöket vásárolni és reméljük, hogy 2018 tavaszára az új kézilabda csarnok építése is megvalósulhat a Fóti úti sportcentrumban.

2017 őszétől új szakosztályvezetővel kezdtük meg a verseny szezont. Csuka Alexandra jelenleg is aktív NB I/B-s játékos, valamint a strandkézilabda válogatott tagja (Európa bajnok). Szakosztályvezetői munkája mellett edzőként a leány U13 és a női ifjúsági csapatoknál is tevékenykedik.

A Povázsay György által irányított férfi ifjúsági csapatból a felnőtt csapatot erősítve ettől a szezontól többen edzenek a felnőtt csapattal együtt. Géber Zsolt, a felnőtt csapat edzője bízik abban, hogy az így megerősített felnőtt csapat jó esélyekkel versenyez az NB II-be való feljutásért.

A felnőtt női csapatot Csuka Zsóka irányítja, az idei szezonban az NB II-ben indultak. Az ifjúsági csapat legügyesebb játékosai már most is együtt edzenek a felnőttekkel, és az edző további játékosokat szeretne beépíteni a felnőtt csapat keretébe.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi szeretettel vár minden kedves érdeklődőt akár játékosként, akár szurkolóként, hogy csatlakozzon a Dunakeszi kézilabdásokhoz!