Nemzetközi utánpótlástornát rendezünk!

Első alkalommal kerül lebonyolításra az Újpest és Dunakeszi Az Utánpótlás Fociért Nemzetközi Torna.

Az Újpest FC első nemzetközi utánpótlástornájára március 29-én, csütörtökön kerül sor. A Dunakeszi Fóti úti Sportcentrumban (2120 Dunakeszi, Fóti út 41.) reggel 8 órától délután 15 óráig gyűrik egymást a 2005-2006-os korosztályba tartozó ifjoncok.

A torna megrendezése nemcsak azért fontos a számunkra, hogy az utánpótláscsapatunk játékban legyen, hanem az is számít, hogy gyerekeink ne csak a már jól ismert magyar virtussal találkozzanak a pályán. Fontos, hogy más kultúrából származó ifjoncokkal való megmérettetéssel segítsük fiataljainkat a fejlődésben és a tudásuk bővítésében.

Utánpótlásunk már régóta vesz részt különböző nemzetiközi tornákon, ahol évről évre jobb eredményeket érnek el. Legutóbb, a Presovban rendezett tornáról két korcsoportunk is győztesen, aranyéremmel a nyakukban térhettek haza.

Ahogy azt már régen megálmodtuk és sokszor írtunk is róla, eljött az idő, hogy mi is meginvitáljuk a külföldi neves utánpótlásklubokat, hogy küzdelmes játszmákkal fejleszthessük a fiatal labdarúgókat. Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat az INTER BRATISLAVA, a TUS 1860 PFARRKIRCHEN, a SG TANN / REUT külföldi csapatok. Magyarországot pedig a VIDEOTON, a DUNAKESZI VSD, a DUNAKANYAR VÁC és természetesen az ÚJPEST FC utánpótláscsapata fogják képviselni.

Az utánpótláscsapataink kis korosztályainak szakmai vezetőjét, Kiss Ferencet kérdeztük a torna megrendezésének fontosságáról. “Három év után eljutottunk oda, hogy amit eddig tervezgettünk, most megvalósul. Végre vissza tudjuk hívni azokat a csapatokat, akik nagy szeretettel fogadtak minket a saját nemzetközi tornájukon. Gondolok itt a pozsonyi Inter Bratislava, a német Pfarrkirchen és a Tann utánpótlás csapataira. A hazai együttesek közül a Videotont és a Vácot is visszahívtuk, hisz’ Ők is szerveztek már rendkívül jó és rangos tornákat. Szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy minden évben meghívót küldünk a belgrádi, a szerb, a horvát és a makedón utánpótláscsapatoknak. Fontos, hogy ilyen eseményekkel emeljük fiataljaink erőpróbáját, mérkőzéseik színvonalát és sokszínűségét.”

Szeretettel várunk tehát minden szülőt, hozzátartozót vagy csak érdeklődőt, hogy együtt bíztassuk a gyerekeket az első klubunk által szervezett nemzetközi torna legfényesebben csillogó érmeinek elnyeréséért!

Forrás: http://www.ujpestfc.hu/article?id=6214