VSD Tollaslabda kupa

Március 9-én, szombaton került megrendezésre a VSD Tollaslabda kupa, amelyet szakosztályunk a T(r)ollas SE-vel közösen rendezett meg. Ez a kupa azért is bírt nagy jelentőséggel, mert a VSD-nek így lehetősége nyílt bekapcsolódni az országos diákversenybe.

 

„Egy folyamat indult most el, innentől kezdve részt fogunk venni a versenysorozat további állomásain is. Nálunk, a VSD-nél az elsődleges cél az volt, hogy a gyerekeket megmérettessük. Fiatal szakosztályként még erre nem volt lehetőségük, de kiváló alkalomnak mutatkozott ez a rendezvény a játéktudás fejlesztésére is” – mesél a versenyről Richvalszki Viktor, a szakosztály vezetője.

Maga a rendezvénysorozat országos szervezésű, rendszerint teltházas eseményekkel.  „Nálunk is teltház volt, 83 fővel, nem is tudtak többen nevezni. U11-U17-es korosztályoknak szólt a verseny, egyesületünket, a Városi Sportegyesület Dunakeszit Főző András képviselte. U11-es korosztályban indult, ő volt az első versenyzőnk, aki indulhatott ezen a versenyen. Most még csak Andrist tudtuk indítani , de ez csak átmeneti állapot. Nagyon sok tehetséges gyerek játszik nálunk, de őket még fel kell készíteni a megmérettetésre. Várjuk a kiírást, hogy legközelebb mikor kerül ránk a sor a versenysorozatban. Várhatóan nyár előtt vagy nyár elején. Annak mindenképpen örülünk, hogy egy sikeres, jó hangulatú, frappánsan és gördülékenyen megszervezett eseményt tudhatunk magunk mögött” – zárja gondolatait a szakosztályvezető.