Kézilabda hírek

4 mérkőzés, 2 győzelem, 2 vereség

Serdülő csapataink, november 21-én játszottak bajnoki fordulót. Dunakeszi II. csapatunk, mely jelenleg a tabellát vezeti a serdülő III. osztály északi csoportjában, idegenben lépett pályára, Jakab Krisztián edző vezetésével, a Mkolik Handball School csapata ellen. Könnyű mérkőzésre számítottunk, hiszen a csoport legvégén kullogó csapat ellen léptünk pályára. Már a mérkőzés elején látszott, hogy miénk lesz a győzelem, így megpróbáltunk minél kevesebb hibával játszani, és gyakorolni az új, vagy kevésbé jól működő formációinkat. Így félidőben az állás 13:33 volt, mely előnyünket a mérkőzés végére sikerült még jobban növelnünk 23:66-ra . Ezzel a teljesítménnyel a csapat jelenleg az első helyen áll 18 ponttal, 9/9 győzelemmel, 383 lőtt, és 215 kapott góllal. További sikereket kívánunk.

Keret: Lovistyék Levente Zoltán 2, Előd Kristóf Lénárd 4, Halmos Dániel 5, Varga Ádám 9, Lipcsei Gergő 3, LADÓ ISTVÁN TAMÁS 18, SZABÓ LEVENTE 10, Szmolár Attila Botond 6, Cserpán Levente Tamás 7, Bődi Bence Dániel 2, Molnár Mátyás (k), Fullajtár Ákos (k) 

Az azonos csoportban játszó, Povázsay György edző által irányított Dunakeszi I. csapatunk, hazai pályán mérte össze tudását a KASE csapatával. A félidőben kétgólos előnyre sikerült ellenfelünknek szert tennie, akik jelenleg a tabella 3. helyén szerepelnek, mi a 7. helyen állunk jelenleg.  A második félidőben sem sikerült számottevően ellépniük, bár végig lelkesen küzdöttünk, jól játszottunk. Sajnos a végjátékot sikerült megnyernie ellenfelünknek, így a végeredmény 29-30 lett.

Keret: Király Olivér 5, Semsei Roland Csaba 2, SZÓRÁDI NORBERT ÁKOS 11, Tippanucz Kristóf Romvald 2, Kleics Marcell 1, Urbányi Sámuel 3, Gyüre Károly 4, Simon Gergely Balázs 1, Dócs Dávid Zoltán, Kőhalmi Patrik (k), Rónai Richard (k)

Ifjúsági csapatunk is november 21.-én fogadta Székács KE csapatát.  Bár nem hozta a csapat a legjobb formáját, már a félidőben vezettünk 20:11, majd előnyünket megtartottuk a mérkőzés végéig 38:19, így a vártaknak megfelelően itthon tudtuk tartani a két pontot.

A mérkőzést Kunszt Benedek a csapat játékosa így értékelte : „Úgy érkeztünk a mérkőzésre, hogy mindenképp győznünk kell, ha nem akarunk leszakadni a középmezőnytől. A papírforma szerint mi voltunk a favoritok. Viszonylag simán tudtuk is hozni a meccset, annak ellenére, hogy a csapat nem a maximumot nyújtotta. Jövő héten a Honvéd csapata fogad minket, ahol ennél sokkal jobb teljesítményre van szükség ahhoz, hogy esetleg pontot tudjunk szerezni a csoportelső otthonában.”

Keret: Laboncz Levente 2, Czeba Zsolt 3, Csavajda Gergely 4, Kalmár Roland 5, Kothencz Kristóf 4, MADARÁSZ ERIK ZSOLT 7, Rednic Olivér 1, Bán Bázs 5, Kunszt Benedek 2, Lovistyék Levente Zoltán 5, Bodnár Ádám Bence, Havasi Bence (k), Enyedi Bence (k)

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll, 9 ponttal, 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel.

Felnőtt csapatunk sajnos nem járt sikerrel, bár hazai pályán fogadta Pilisvörösvár csapatát szombaton. Ellenfelünk előkelő harmadik helyen áll a tabellán, így nagy önbizalommal érkeztek hozzánk. Csapatunk rosszul kezdett, nem sikerült gólt lőnünk, és hibáinkból ellenfelünk gyors gólokkal már a hatodik percben 6 gólos előnyre tett szert. Időkérést követően feljavult támadó játékunk, és védekezésben is születtek jó megoldások. A félidőben az állás így 12:15 volt. Sajnos a második félidőt is rosszul kezdtük, zsinórban 4 gólt kaptunk és egyet sem lőttünk, megnehezítettük a saját feladatunkat. Innentől kezdve futhattunk az eredmény után, bár volt egy kiemelkedő periódusunk, de a végjátékot ismét ellenfelünk uralta, így nem tudtuk itthon tartani a két pontot. A mérkőzés végeredménye 29:33. 

Így értékelte a mérkőzést Szemenyei Adrián csapatkapitány- „Csapatunk ezen a hétvégén a 2. helyezett Pilisvörösvárt fogadta. Nehéz mérkőzésre számítottunk, és sajnos ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés. Az ellenfél már az elején elhúzott 4 góllal, az első találatot a 7. percben sikerült elérnünk. Sok hibával játszottunk, pontatlan átadások és kihagyott ziccerek, hetesek jellemezték az első 15 percet. Az első félidő hajrájában védekezésünk feljavult, Enyedi Bence védéseinek is köszönhetően lefaragtuk a hátrányt 2 gólra. Sajnos a 2. félidőt is hasonlóan rosszul kezdtük, mint az elsőt, így már 7 gólos hátrányban voltunk. Mindent megtettünk, hogy felzárkózzunk az ellenfélre, de a sorozatos bírói tévedéseknek is köszönhetően maradt a 4 gólos vereség. Büszke vagyok a csapatra, hajtottunk, küzdöttünk, de sajnos ez is kevés volt a győzelemhez. HAJRÁ KESZI!”

Játékosok: Szemenyei Adrián, Jávor Sebestyén, Laboncz Levente, Legindi Kristóf, Váncsa Ádám, Páll Tamás, Galbos Áron, Volentics Erik, Vesztergom Máté, Nemesházi Csaba, Kenéz Tibor, Iváncsik László, Mogyorósi Mihály (k), Enyedi Bence (k)

Sok szeretettel várjuk a szurkolni vágyókat, a kézilabda mérkőzésekre!

December 5-én, szerdán: Dunakeszi I.-BVSC Zugló serdülő mérkőzés

December 6-án, csütörtökön: Dunakeszi- Pick Szeged II. ifjúsági mérkőzés

December 8-án, szombaton: Dunakeszi II.-Gödöllő serdülő mérkőzés

December 8-án, szombaton Dunakeszi-FTC U23 felnőtt mérkőzés

December 8-án, szombaton: U13 Gyerekbajnokság forduló lesz Budakalászon

December 9-én, vasárnap: U15 Gyermekbajnokság forduló lesz Bugyin

Hajrá Keszi!

 

Szöveg: Deézsi Réka

VS Dunakeszi, Kézilabda szakosztály

Férfi szekciófelelős

Fotók: Mittli Adrienne