Interjú a bajnok csapat edzőjével, ifj. Albert Flóriánnal

5+1 kérdés ifj. Albert Flóriánhoz

Mióta dolgozik a csapattal?

1,5 éve érkeztem a csapathoz, azóta dolgozom a fiúkkal! Egy szerencsés telefont követően érkeztem ide Dunakeszire, mert azt mondták, szükség van rám! A körülményeket, a csapat összetételét, a pályák minőségét, már előzetesen felmértem és mivel minden adott volt a hatékony és minőségi munkához örömmel tettem eleget a felkérésnek.

Tudta, hogy bajnokok lehetnek?

VSD-s pályafutásom első féléve még nehézkes volt, az az időszak tipikusan az építkezésről, az összerázódásról szólt! Erős ponthátrányban voltunk az előző szezonban, mikor átvettem a Fiúkat, de mindenképp az volt a cél, hogy ezt az idényt hozzuk és megnyerjük a bajnokságot. Ami az előző szezonban még reménytelen vállalkozásnak tűnt, az erre a szezonra reális céllá vált. Igen, sejthető volt, hogy bajnokok leszünk!

Ki volt a legnehezebb ellenfél?

Ebben nem tennék különbséget, mert lényegében az első 5 csapat volt a legnehezebb, utána már simán hoztuk a többi meccset, a tavaszi fordulókat!

Mi kellett a sikerhez? Miben nyújtottak a Srácok kiemelkedőt?

Szerencsére olyan játékosokkal tudtam együtt dolgozni, akik tudják követni az én filozófiámat, szemléletemet és el tudták hinni, hogy jók és képesek a győzelemre! Nagyon fontos volt, hogy én is mindig figyeljek rájuk és megértsem a lelkivilágukat! Jó volt alapból a közösség is, az újak is hamar be tudtak illeszkedni, hittek a közös munkában és csapatként álltak ki minden egyes mérkőzésen.

Mi okozott nehézséget?

Ami nehézséget okozott, hogy egy amatőr bajnokságban versenyeztünk, ahol nehéz előre kalkulálni, mert sosem tudni, hogy ki és mikor tud lejönni edzésre, hiszen van, akinek főállása van, valaki még tanul, vizsgázik, szakdolgozatot ad le. Egyáltalán nem biztos, hogy mindig ugyanazokkal számolhatok és így az edzéstervek is könnyen borulnak!

Mi a következő cél?

Nehéz kérdés, sok összetevős, de nyilván én volnék a legboldogabb, ha 1-2 éven belül tudnánk osztályt ugrani és az NB3-ban tudnánk versenyezni.